Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără dată dispărută, eliberată din mașina răpitorului! Semnul violenței domestice, învățat pe TikTok, a fost salvarea
WhatsApp
Tânăra fusese dată dispărută în S.U.A. și a fost salvată după ce a reușit să transmită șoferilor de pe contrasens că are nevoie de ajutor folosind un gest, pe care îl reținuse de pe TikTok, care semnifică probleme sau violență domestică, informează The Guardian.

Un șofer a sunat la poliție. Autorul apelului a menționat că tânăra ''părea să aibă probleme” și mașina în care se afla era condusă de un bărbat mai în vârstă decât ea.

Polițiștii au oprit mașina suspectului și în urma verificărilor realizate, au constatat că tânăra aflată în mașină fusese dată dispărută de către părinții ei în urmă cu câteva zile.

Potrivit poliției din Comitatul Laurel, tânăra le-a spus că a călătorit alături de bărbat prin statele Carolina de Nord, Tennessee, Kentucky și Ohio. 

Fata ar fi încercat în acest timp să le atragă atenția șoferilor de pe contrasens.

Semnul violenței domestice, învățat pe TikTok

 

Bărbatul aflat la volanul mașinii, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat în urma opririi și acuzat de sechestrare de persoane, titrează Realitatea  PLUS.

Gestul folosit de adolescentă pentru a semnala violență sau probleme ar fi fost lansat prima dată în 2020 de către Fundația Canadiană pentru Femei. 

A fost adoptat la nivel mondial de către femeile care au nevoie să ceară ajutor în mod discret. 

Gestul se face în felul următor: mâna ridicată, palma deschisă, degetul mare băgat în palmă, apoi acoperit cu restul degetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel