Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr român, încarcerat în Franța: Întreba oamenii cât este ora, apoi le punea arma în față. "Nu eram conștient de ce făceam, a fost o nebunie"
WhatsApp
Un tânăr român, de 19 ani, a fost arestat și luat în custodia poliției franceze, după ce, sub amenințarea armei, pe 8 octombrie, a încercat să șantajeze șase persoane pe care le-a întâlnit pe stradă la Merignac, amenințându-le cu arma.
Foto ILUSTRATIV

"Nu eram conștient de ceea ce făceam, a fost o nebunie", a declarat acuzatul, un român în vârstă de 19 ani, în fața tribunalului penal din Bordeaux.

Vorbele sale nu au însă prea multă credibilitate: "Prima dată poate, dar în șase ocazii...", a nuanțat președintele.

Întreba oamenii cât este ora, apoi le punea arma în față

 

Sub amenințarea unei arme care s-a dovedit a fi falsă, dar totuși înfricoșătoare, în dimineața zilei de 8 octombrie, tânărul a încercat să șantajeze șase persoane pe care le-a întâlnit pe stradă la Mérignac (Gironde). El folosea același modus operandi, care consta în a cere trecătorilor, care plecau la muncă sau la studii, să îi comunice cât este ora înainte de a scoate arma.

Vezi și: Franța. Un tânăr român de 19 ani a semănat panică într-un oraș: A început să amenințe oamenii pe stradă cu un pistol

Tânărul român nu este la prima abatere de la litera legii. În 2019, el a folosit o bombă cu gaz lacrimogen, despre care doar el știa că este goală, pentru a încerca să șantajeze oamenii. Fără succes și de această dată.

Tată al unui copil de câteva luni, el dorea să se "descurce singur", să părăsească locuința maternală înghesuită și astfel "să ia niște bani". La cei trei ani, dintre care unul cu suspendare, solicitați de procuratură, instanța a răspuns cu 18 luni, dintre care 9 cu suspendare, și cu menținerea sa în arest.

Român, închis în Franța pentru un șir de tâlhării extrem de violente

 

Tot astăzi, un alt român din Franța a fost încarcerat pentru un șir de tâlhării extrem de violente: „E în regulă, sunt un animal, am înțeles", a declarat el în fața instanței.  El a primit 5 ani de închisoare, în Franța, pentru jafuri cu violență în locuință. Hoțul suna mereu de două ori la sonerie, iar dacă proprietarul îi răspundea, spunea că era în căutarea unui medic sau al unui stomatolog. Însă portofoliul său infracțional este unul internațional și foarte variat.

Dându-se drept un străin care căuta un medic sau un dentist, hoțul avea întotdeauna grijă să sune de două ori la ușă. Prima dată suna ca să se asigure că proprietarul nu este acasă. A doua oară pentru a verifica, dacă cineva deschidea ușa, că răspundea întotdeauna aceeași persoană, o femeie în vârstă.

„Când suni de două ori, de multe ori răspunde a doua oară bărbatul casei", a explicat președintele tribunalului penal din Draguignan, Géraldine Garcia.   În schimb, dacă este aceeași femeie, este aproape sigur că nu mai este nimeni înăuntru...".

"E în regulă, sunt un animal, am înțeles", a afirmat zeflemitor inculpatul. în fața instanței. „Este prima dată când fac acest lucru în Franța. Îmi pare rău, nu pot spune mai mult...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel