Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taifunul Muifa: Peste 1 milion de oameni evacuaţi şi sute de zboruri anulate. Este cel mai violent din 2022
WhatsApp
Taifunul Muifa, cel mai violent din 2022, a lovit joi coasta de est a Chinei, provocând evacuarea preventivă a peste un milion de persoane şi anularea a sute de zboruri la Shanghai, informează AFP. Autorităţile nu au raportat însă decese, răniri sau pagube majore, în parte din cauza punerii în aplicare a numeroase măsuri preventive.
Taifunul Muifa: Peste 1 milion de oameni evacuaţi şi sute de zboruri anulate. Este cel mai violent din 2022

Muifa este cel mai puternic taifun care a lovit Shanghai-ul, cel mai populat oraş din China, cu 25 de milioane de locuitori, cel puţin din 1949, potrivit televiziunii de stat CCTV. Confruntaţi cu riscul de inundaţii sau de deteriorare a locuinţelor, 426.000 de locuitori din Shanghai au fost evacuaţi preventiv, la fel ca şi 1,26 milioane de locuitori din provincia învecinată Zhejiang (est), potrivit CCTV.

 

Taifunul Muifa a lovit China. 665 de zboruri anulate

 

Presa chineză a prezentat înregistrări cu poliţia din Shanghai în uniforme galben-fluorescente mergând din uşă în uşă în cartierele vechi înainte de a urca locuitorii în autobuze şi de a-i muta în săli de sport. În alte imagini se puteau vedea locuitori cu umbrele şi pături, cărora li se ofereau tăiţei instant şi sticle de apă.

Muifa a atins uscatul la Shanghai joi seară, în jurul orei 00:30 (16:30 GMT miercuri), însoţit de vânturi de 125 km/h. Operatorul celor două aeroporturi principale ale oraşului, cel din Pudong şi cel din Hongqiao, anunţase deja miercuri seară că toate zborurile de la cele două locaţii vor fi anulate pe măsură ce taifunul se apropie. În total, 665 de zboruri cu plecare din metropolă au fost anulate, a anunţat CCTV. Operatorul aeroporturilor din Shanghai nu a emis joi o actualizare privind traficul aerian însă, odată cu îndepărtarea taifunului de oraş, zborurile par să se reia încet, deşi majoritatea sunt încă anulate, potrivit Observator.

Marile porturi din Shanghai, precum şi cele din Ningbo şi Zhoushan, în provincia Zhejiang, au anunţat joi dimineaţă în comunicate că vor relua încărcarea containerelor în cursul zilei.

Taifunul continuă să se deplaseze spre nord de-a lungul coastei de est a Chinei, aflându-se în prezent în provincia Jiangsu, la nord de Shanghai. Puterea sa va "slăbi treptat", vântul suflând acum doar cu "circa 90 km/h", potrivit serviciului naţional de meteorologie, citat de Agerpres. Muifa este cel de-al 12-lea taifun care loveşte China în acest an, potrivit mass-media de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel