Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suspectul care a împușcat mortal trei kurzi la Paris a fost plasat sub investigație oficială
WhatsApp
Bărbatul suspectat că a împușcat mortal trei kurzi la Paris săptămâna trecută a fost plasat sub anchetă oficială, a anunțat luni procuratura orașului.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost arestat vineri, după ce doi bărbați și o femeie au fost împușcați mortal într-un centru cultural kurd și într-o cafenea kurdă din apropiere, în districtul 10 din centrul aglomerat al Parisului.

Crimele au uimit o comunitate care se pregătea să comemoreze cea de-a zecea aniversare a uciderii nerezolvate a trei activiști și au provocat proteste care au dus la ciocniri cu poliția în weekend.

 

În spatele împușcăturilor se suspectează că se află un motiv rasist

 

În conformitate cu legislația franceză, a fi pus sub investigație oficială înseamnă că există dovezi serioase sau consistente care indică implicarea unui suspect într-o crimă.

Ancheta desfășurată de un judecător specializat va analiza acuzațiile de crimă, tentativă de crimă și posesie neautorizată de armă, a precizat parchetul într-un comunicat.

Reprezentanții kurzi au cerut ca împușcăturile să fie considerate un atac terorist. De asemenea, aceștia au cerut un protest tăcut luni după-amiază în locul unde au avut loc împușcăturile.

 

Suspectul împușcăturilor de la Paris și-a exprimat "ura față de străini"

 

Suspectul acuzat că a împușcat trei kurzi la Paris le-a vorbit anchetatorilor despre "ura sa față de străini", a declarat duminică procurorul din Paris.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat vineri, după ce doi bărbați și o femeie au fost împușcați mortal într-un centru cultural kurd și într-o cafenea kurdă din apropiere, în districtul central și aglomerat al 10-lea din capitala franceză. Poliția a declarat că se crede că bărbatul ar fi fost singurul trăgător.

Crimele au uimit o comunitate care se pregătea să comemoreze cea de-a zecea aniversare a asasinării nerezolvate a trei activiști și au provocat proteste care au dus la ciocniri cu poliția.

Suspectul a declarat în timpul interogatoriului că o spargere la domiciliul său în 2016 a declanșat o "ură față de străini care a devenit total patologică", a declarat procurorul Laure Beccuau într-un comunicat.

După ce a fost transferat sâmbătă la o unitate de psihiatrie, suspectul a fost externat din spital, iar custodia sa de poliție a fost reluată duminică după-amiază, a precizat parchetul într-o actualizare ulterioară, adăugând că acesta va fi prezentat luni unui judecător de instrucție.

 

La acuzațiile inițiale de crimă și infracțiuni cu arme s-a adăugat un presupus motiv rasist

 

În timpul interogatoriului anterior, bărbatul s-a descris ca fiind depresiv și având tendințe sinucigașe, relatând că plănuise să se sinucidă cu un ultim glonț după atac, a precizat procurorul în declarație.

O percheziție la domiciliul părinților suspectului, unde acesta locuia, nu a găsit dovezi ale vreunei legături cu ideologia extremistă, a precizat aceasta, adăugând că el a căutat mai întâi potențiale victime într-o suburbie a capitalei franceze, dar a abandonat acest plan.

Procurorul declarase anterior că suspectul fusese eliberat recent din detenție în timp ce aștepta procesul pentru un atac cu sabie asupra unei tabere de migranți din Paris în urmă cu un an.

Reprezentanții kurzi au cerut ca împușcăturile de vineri să fie considerate un atac terorist.

Alte trei persoane au fost rănite în schimbul de focuri de armă. Procurorul a declarat că două sunt încă în spital, dar că viața lor nu este în pericol, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel