Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suedia raportează cel mai mare număr de decese din primăvară
WhatsApp
Suedia a înregistrat 174 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate miercuri de Autoritatea Suedeză pentru Sănătate Publică - FHM, cel mai ridicat număr după primul val al pandemiei din primăvară, relatează EFE.

Numărul total al deceselor a ajuns la 6.972, iar cel al contagierilor la 266.158, după cele 5.400 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore.

Suedia, care a optat de la izbucnirea pandemiei pentru o strategie mai relaxată decât majoritatea ţărilor europene, a înregistrat în cadrul primului val cele mai multe decese asociate COVID-19 dintre toate ţările scandinave.

 

Cel mai mare bilanţ de decese din primăvară

 

După ce în timpul verii cifrele s-au redus simţitor, situaţia s-a agravat din nou la începutul lunii noiembrie, fapt ce a determinat guvernul să intervină şi să adopte în ultimele săptămâni o serie de restricţii.

Noile măsuri, deja în vigoare, includ limitarea la 8 a numărului de persoane la reuniunile publice, interzicerea vânzării de alcool după orele 22:00 şi închiderea restaurantelor şi cluburilor de noapte la 22:30.

"Avem contagieri în creştere în toate grupurile de vârste chiar în acest moment. Toate regiunile au pacienţi la terapie intensivă şi asistăm la o creştere îngrijorătoare a numărului de decese", a declarat într-una dintre intervenţiile sale săptămânale şeful-epidemiolog al FHM, Anders Tegnell.

FHM a prognozat săptămâna trecută că vârful contagierilor va atinge vârful în Suedia la jumătatea lunii decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel