Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Succes răsunător pentru Muzeul Național al Literaturii Române. Ce rol au avut copiii
WhatsApp
Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti este câștigătorul premiului DASA 2021 pentru educaţie, oferit de fundaţia European Museum Academy sâmbătă, 18 septembrie, la Haga  
Succes răsunător pentru Muzeul Național al Literaturii

Muzeului Național al Literaturii Române i-a fost recunoscut meritul pe care l-a avut în educația copiilor, mai ales într-un an pandemic, relatează Agerpres.

Premiul DASA se oferă datorită  calităţii oportunităţilor de învăţare deschise de muzee. Criteriile de bază pentru acordarea acestui premiu sunt educaţionale, transmite European Museum Academy. Printre aceastea se numără calitatea povestirii, oportunităţile de învăţare, creativitatea designului expoziţional şi programarea activităţilor educaţional.

Cum s-a remarcat la nivel internațional Muzeul Național al Literaturii Române 

Chiar și într-un an pandemic, când organizarea evenimentelor culturale a fost mult mai dificilă din cauza restricțiilor, Muzeul Național al Literaturii Române a reușit să organizeze diverse conferințe, ateliere de creații pentru copii, pentru a-i atrage spre lectură, cunoaștere și studiu.
Cele mai apreciate de tineri au fost cele organizate în aer liber, în grădina Muzeului, unde copiii au putut dezbate opere literare, au învățat să comunice pentru fiecare situație.
Fundaţia European Museum Academy a oferit premiul Art Museum Muzeului Trapholt de Artă Modernă din Kolding, Danemarca, considerând această instituţie de cultură daneză drept un model cultural special în Europa, menționează sursa citată.

În această toamnă, la Muzeul Național al Literaturii Române sunt programate mai multe conferințe și ateliere de creație online, plecând de la marile teme culturale ale anului. Pot fi urmărite live, pe pagina de Facebook a instituției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel