Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA s-au oferit să ajute la evacuarea președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski, mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele“
WhatsApp
Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, scrie The Guardian, citând Washington Post.

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conștient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2.

Citând oficiali americani și ucraineni, Washington Post a relatat că agențiile de informații americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenski de amenințarea la adresa siguranței sale timp de mai multe săptămâni.

Informațiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruși s-ar fi aflat deja în Kiev.

„L-am avertizat nu numai de amenințarea invaziei rusești, care acum este o realitate, ci și de amenințarea la adresa sa personală", a declarat Adam B. Schiff (D-Calif), președintele Comitetului pentru Informații din Camera Reprezentanților: „suntem pregătiți să îl ajutăm în orice fel", potrivit Mediafax.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite, sâmbătă dimineaţa, un nou mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”.

Zelenski, nou mesaj de pe străzile Kievului

 

Zelenski a transmis un mesaj video, sâmbătă dimineaţa, pe Twitter, prin care transmite încredere, putere, şi cere oamenilor să nu creadă ştirile false.

„Nu depunem armele”, afirmă Zelenski, care precizează că rămâne în Kiev.

Cei care îi comentează postarea remarcă oboseala de pe chipul președintelui ucrainean și îi spun că este „cel mai bun președinte din lume”.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat să plece, a scris The Guardian.

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conștient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2.

Totodată el mai anunță că „o nouă zi pe prima linie diplomatică a început cu o conversație cu Emmanuel Macron. Armele și echipamentele de la partenerii noștri sunt în drum spre Ucraina. Coaliția anti-război funcționează!“, spune Zelenski într-un alt tweet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel