Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Zece traficanți din mai multe țări europene, inclusiv România, au fost arestați. Droguri în valoare de 100 de milioane de euro confiscate
WhatsApp
Garda Civilă și Poliția Națională Franceză, cu sprijinul EUROPOL și EUROJUST, au reușit să aresteze 10 persoane (opt bărbați și două femei), care făceau parte dintr-o organizație criminală dedicată traficului internațional de droguri între Maroc-Spania și alte țări europene precum Franța, Italia, Belgia, Olanda și România. În total, au fost confiscate 11 tone de droguri.
Spania. Zece traficanți din mai multe țări europene, inclusiv România, au fost arestați. Droguri în valoare de 100 de milioane de euro confiscate

Poliția a pus mâna pe o captură xtrem de mare și importantă a deținuților, de naționalitate franceză, spaniolă, română și italiană. Aceștia le-au fost confiscate:

- 11 tone de droguri (9,600 kg de hașiș și 1,450 kg de marijuana)

- opt arme de foc, un telefon prin satelit

- două mașini de împachetat marijuana în vid

- bani lichizi

- un număr mare de telefoane mobile, cele mai multe dintre ele criptate

- echipamente informatice

- șapte vehicule de lux (două dintre ele cu fund dublu pentru a ascunde drogurile), precum și nouă tractoare și nouă semiremorci

- trei rachete de detectare a balizelor

- patru camere de supraveghere camuflate

- sisteme de urmărire GPS

 

Drogurile  ar fi putut valora până la 100 de milioane de euro

 

Drogurile confiscate, odată introduse pe piața europeană, ar fi putut valora până la 100 de milioane de euro. Operațiunea a început în noiembrie 2020, când Guardia Civil din Toledo a primit un ordin european de anchetă (EIO), emis de autoritatea judiciară franceză competentă (Tribunel Judiciaire de Paris - JIRS Criminalité Organisée), prin care se solicitau investigații în legătură cu mai multe capturi de droguri în Franța.

În același timp, OFAST (Office Anti Stupéfiants)  din cadrul poliției naționale franceze a lansat o anchetă în Franța în urma unei capturi de peste 1,5 tone de marijuana și hașiș interceptate în luna mai a aceluiași an.

În urma investigației comune dintre cele două țări, s-a confirmat nivelul ridicat de complexitate al organizației, deoarece, între decembrie 2020 și februarie 2021, Jandarmeria franceză a depistat două capturi de 670 și 918 kilograme de hașiș, a căror origine se afla tot în sudul Spaniei și care aveau legături cu țintele investigate.

 

Organizația avea două ramuri principale împărțite între Maroc și Spania-Europa

 

Organizația avea două ramuri principale: Prima s-a stabilit în sudul Spaniei, mai exact în provincia Malaga, a cărei activitate era intermedierea între Maroc și Spania-Europa, fiind facilitatorii transporturilor către transportatori, care au format a doua ramură, care opera din Toledo și Madrid.

În timpul investigațiilor, a fost depistată o persoană cu reședința în Maroc, locul de unde conducea organizația infracțională, care era căutată de mai mulți ani pentru relația sa cu traficul de droguri și alte infracțiuni conexe. De asemenea, s-a constatat că unii dintre membrii organizației efectuau ocazional călătorii în Maroc.

În timpul diferitelor faze ale operațiunii, au fost efectuate nouă percheziții în locuințe din Valdemoro (Madrid), Portillo de Toledo, Novés și Yuncos (Toledo), Mijas, Alhaurín el Grande și Marbella (Malaga), fiind dezmembrată cea mai mare parte a organizației. Ultima arestare a avut loc la jumătatea lunii octombrie în orașul Malaga, când una dintre principalele ținte încerca să se cazeze într-o unitate de cazare turistică folosind documente false.

 

Cei zece arestați au fost acuzați de mai multe infracțiuni

 

Cei zece arestați au fost acuzați de presupuse infracțiuni de trafic de droguri, spălare de bani, apartenență la o organizație criminală, posesie ilegală de arme și falsificare de documente.

Cele zece arestări au fost efectuate în timpul diferitelor faze ale operațiunii, iar alte zece arestări au fost efectuate anterior în cadrul diferitelor capturi de transporturi de droguri, în care au fost arestați șoferii camioanelor.

Organizația folosea cooperative și societăți deținute de acestea pentru a îngreuna sarcina anchetatorilor de a-i găsi pe cei responsabili în ultimă instanță de transporturile folosite. În plus, au operat în alte țări din cauza unor reglementări diferite. Ca urmare, agenții efectuează o anchetă imobiliară pentru a clarifica alte posibile infracțiuni, conform presei străine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel