Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român ar putea sta la ani grei la închisoare. Ionuț, alături de doi compatrioți, a ucis și jefuit un bijutier
WhatsApp
Continuă procesul în cazul bijutierului ucis în Carmona, în august 2018. Trei infractori români l-au omorât în bătaie pe bijutierul Francisco Cintado, apoi au furfat circa șase mii de euro și mai multe bijuterii.
Spania. Un român ar putea sta la ani grei la închisoare. Ionuț, alături de doi compatrioți, a ucis și jefuit un bijutier

În luna ianuarie a anului trecut, Curtea Supremă a confirmat pedeapsa românului Gheorghiță S., care a fost condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare, pentru infracțiunea de omor și la alți opt ani de închisoare pentru infracțiunea de jaf.

A doilea român, Ionuț A., în vârstă de 33 de ani, care a fost arestat în iulie 2021 și acuzat de omor și tâlhărie cu violență și intimidare, nu a fost încă judecat pentru aceste infracțiuni. Acesta va fi judecat pe 6 iunie la Curtea cu Jurați.

Cel de-al treilea inculpat român, Iulian I., a fost achitat de crimă în timpul ședinței de judecată și execută opt ani de închisoare pentru infracțiunea de lipsire de libertate.

În rechizitoriu, Parchetul cere, pentru Ionuț A., 25 de ani de închisoare și interdicția de a comunica sau de a se apropia de soția și cele două fiice ale victimei pe o distanță mai mică de 1.000 de metri timp de 35 de ani pentru infracțiunea de omor, precum și opt ani de închisoare și interdicția de a comunica sau de a se apropia de aceste persoane timp de 12 ani, pentru infracțiunea de reținere ilegală ca mijloc de comitere a unei infracțiuni de tâlhărie cu violență, scrie diariodesevilla.es.

De asemenea, parchetul solicită ca, în solidar cu ceilalți doi inculpați români, Iulian I. și Gheorghiță S., să despăgubească familia defunctului cu 330.000 de euro, ca urmare a decesului: suma de 295.372 de euro pentru obiectele sustrase și nerecuperate și 5.850 de euro pentru suma de bani sustrasă și nerecuperată.

Spania. Un român ar putea sta la închisoare ani grei. Ionuț, alături de doi compatrioți, a ucis și jefuit un bijutier 

 

Potrivit acuzării, Iulian I. s-a înțeles cu ceilalți doi condamnați români ca să-l jefuiască pe Francisco Cintado în magazinul său de bijuterii din Carmona. Pentru a realiza acest lucru, au conceput un plan împărțit în două părți. În primul rând, în data de 3 august 2018, în jurul orei 8:30, Iulian și unul dintre cei doi condamnați s-au deplasat la magazinul bijutierului "sub pretextul de a repara un ceas și de a câștiga astfel încrederea" bijutierului, "convenind să se întâlnească cu acesta într-o altă zi pentru a ridica comanda și a intra astfel în unitate fără a trezi suspiciuni".

Cei trei s-au întors la bijuterie în seara zilei de 6 august, în jurul orei șase, și, în timp ce unul dintre hoți a rămas în fața magazinului, pentru a supraveghea zona și a garanta săvârșirea infracțiunii,, ceilalți doi infractori români au ajuns la bijuterie și au sunat la sonerie, proprietarul deschizându-le ușa "după ce i-a recunoscut  pe monitorul camerei de supraveghere".

Citeste si: Spania. Doi români au ucis cu sânge rece un bijutier: Nu-mi amintesc dacă l-am lovit în cap. Eram drogat

Odată intrat înăuntru și după ce a bijutierul a scos ceasul pe care îl reparase, l-au obligat să se întoarcă în camera din spate. Unul dintre condamnați a intrat după proprietarul magazinului și s-a năpustit asupra lui. Apoi, ambii inculpați au început să-l bată cu brutalitate, lovindu-l cu picioarele în față, corp și membre. Hoții români iau legat mâinile la spate, i-au legat picioarele și i-au pus o bandă adezivă pe gură.

Francisco Cintado s-a stinsa din viață din cauza loviturilor primite

 

După ce și-au imobilizat victima, românii au început să scotocească în seif și au scos mai multe tăvițe cu bijuterii. Ionuț A. "s-a așezat pe pieptul" victimei, în timp ce aceasta era întinsă pe spate, "îngreunându-i respirația" se spune în rechizitoriu.

În acel moment, bijutierul a încercat să se ridice, însă unul dintre români l-a lovit cu un genunchi puternic în cap. Bărbatul a căzut inconștient cu fața în jos. Astfel, în timp ce victima era inconștientă, inculpații au percheziționat camera din spate și au sustras toate bijuteriile și alte obiecte de valoare, precum și suma 5.850 de euro în numerar. Hoții au pus bunurile furate într-un  sac de gunoi și au luat cu ei și unul dintre monitoarele camerelor de supraveghere "pentru ca să nu fie identificați".

Potrivit acuzării, românii au părăsit bijuteria lăsându-l pe Francisco Cintado inconștient. Bărbatul a decedat  câteva ore mai târziu din cauza loviturilor. Unul dintre inculpați a fost prinși în România: unul pe 31 ianuarie 2019, cel de-al doilea - pe 19 aprilie 2019. Cel de-al treilea infractor,  care va fi judecat în iunie, a fost  arestat în România și predat autorităților judiciare spaniole pe 3 august 2021.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel