Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român, acuzat că și-ar fi violat verișoara, riscă 15 ani de închisoare: Victima avea 13 ani la momentul faptelor
WhatsApp
Judecătorii din procesul unui tânăr român, acuzat că și-a violat verișoara în Badajoz, în 2016, urmează să se pronunțe asupra sentinței. Acuzarea cere 15 ani de închisoare, iar apărarea solicită achitarea sa. Ambii sunt cetățeni români.

Un tânăr român acuzat că și-a agresat sexual verișoara când aceasta avea 13 ani a stat în boxa acuzaților, marți, în sala de judecată numărul 1 a Tribunalului Provincial din Badajoz. Faptele au avut loc în 2016, când presupusul agresor - care avea 23 de ani la acea vreme - și victima, ambii de naționalitate română, locuiau în Badajoz.

Un român, acuzat că și-ar fi violat verișoara, riscă 15 ani de închisoare

 

În cadrul procesului, care a avut loc cu ușile închise, acuzatul a pledat nevinovat. Parchetul îl acuză de o infracțiune de agresiune sexuală în care au existat și violență, intimidare și penetrare, pentru care solicită o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru inculpat și plata unei despăgubiri de 18.000 de euro pentru prejudiciul cauzat victimei.

Apărarea, însă, cere achitarea românului. Aceasta susține că victima nu a depus plângere împotriva inculpatului decât la 4 luni de la producerea evenimentelor, când acesta se afla deja în România. De fapt, potrivit avocatului acuzării, Manuel González de Pereda, presupusul agresor nu a fost niciodată arestat și a venit ieri la proces după ce a fost citat la tribunal.

Procesul s-a desfășurat cu ușile închise și cu ajutorul unui traducător, deoarece acuzatul nu vorbește spaniola. Acesta a fost stabilit acum pentru pronunțarea sentinței, potrivit canalextremadura.es.

 

Citește mai departe

Spania. Român acuzat de tentativă de omor în timpul unor festivități

Garda Civilă a Comandamentului din Guadalajara a arestat o persoană în Azuqueca de Henares, Spania ca presupus autor al unei tentative de omor. Deținutul a provocat răni grave unei persoane din localitatea Alovera.

Agenții echipajului de poliție judiciară din Azuqueca de Henares au efectuat această arestare în urma investigațiilor efectuate în legătură cu o încăierare care a avut loc la primele ore ale zilei, în timpul celebrării festivităților din orașul Alovera, după cum a informat Garda Civilă într-un comunicat de presă.

Agresorul și-a lovit aproape mortal victima

 

Deținutul a fost implicat într-o bătaie între două grupuri de tineri și i-a provocat răni grave unui locuitor din Quer, în vârstă de 22 de ani, care a trebuit să fie tratat la Spitalul General Universitar din Guadalajara.

Presupusul agresor a spart o sticlă de băutură de capul victimei și i-a provocat ulterior tăieturi grave la nivelul feței și gâtului. În urma acestei agresiuni, medicii au fost nevoiți să îi aplice 24 de copci pe obraz și pe gât, conform presei spaniole.

Datorită investigațiilor efectuate de agenții de poliție, în cadrul cărora au fost colectate numeroase declarații ale martorilor și a diferitelor servicii operative efectuate, presupusul autor a fost identificat. În cele din urmă, bărbatul a fost și arestat zilele trecute în orașul Azuqueca de Henares.

Garda Civilă a instruit procedura de arestare a unei persoane de naționalitate română, în vârstă de 23 de ani, ca presupus autor al unei infracțiuni de tentativă de omor, care a fost predată împreună cu persoana reținută la Tribunalul de Instrucție de serviciu din Guadalajara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel