Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Trei frățiori români, maltratați și neglijați de părinți; unul dintre ei a ajuns cu brațul rupt la spital: „Pedepse fizice foarte dure“
WhatsApp
Trei frați români, minori, dintre care doi gemeni, au fost plasați de autoritățile din Castilla-La Mancha sub tutelă, după ce părinții lor au fost reținuți pentru neglijență și rele tratamente aplicate. Faptele au fost descoperite când unul dintre copii a ajuns la spital cu un braț rupt.
Spania. Trei frățiori români, maltratați și neglijați de părinți; unul dintre ei a ajuns cu brațul rupt la spital: „Pedepse fizice foarte dure“

Trei copii, dintre care doi gemeni, se află sub tutela Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha, după ce părinții lor au fost acuzați de neglijare și maltratare în familie. Potrivit „La Tribuna“, faptele, care s-au petrecut în regiunea La Mancha, au fost descoperite în 2019, când unul dintre copii a ajuns la spital cu un braț rupt. În urma plângerii, a fost deschisă o procedură la o instanță din Tomelloso pentru o presupusă infracțiune de rele tratamente în mediul familial.

Părinții au fost arestați și, doi ani mai târziu, au stat în boxa acuzaților de la Tribunalul Penal numărul 2 din Ciudad Real pentru a răspunde pentru aceste fapte. În fața magistratului de la Tribunalul Penal 2, aceștia au recunoscut infracțiunea de care îi acuzase Parchetul și avocata Carmen Delgado, care a acționat ca procuror particular în numele Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha.

Trei frățiori români, maltratați și neglijați de părinți, în Spania

 

Judecătorul i-a condamnat pe amândoi la pedepse cu închisoarea pentru o infracțiune de rele tratamente obișnuite și alta de vătămare în cazul mamei. Pentru prima infracțiune, judecătorul i-a condamnat pe fiecare dintre ei la câte un an de închisoare, iar pe mamă la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală.

De asemenea, s-a dispus să stea departe de copii și au fost decăzuți din drepturile părintești pentru o perioadă de patru ani.  În cazul tatălui, pedeapsa este suspendată cu condiția ca acesta să nu recidiveze o perioadă de timp. În cazul mamei, aceasta ar putea fi suspendată în funcție de ceea ce poate dovedi. Părinții copiilor sunt cetățeni români, angajați.  

Bătaie cu bâte, curele și bastoane

 

Copiii, care la momentul descoperirii faptelor aveau vârste cuprinse între cinci ani - gemenii, și opt ani - cel mai mare, au fost bătuți cu curele, bare de plastic și cozi de mătură, după cum au precizat pentru acest ziar surse judiciare. Micuții aveau urme pe corp în urma loviturilor aplicate de părinți atunci când considerau că s-au purtat urât; „pedepse fizice foarte dure,  pe care aparent, le considerau normale din cauza culturii lor“, au precizat sursele citate de La Tribuna de Ciudad Real.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel