Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Transportatorii renunță la grevă și salvează sărbătorile. "Acord istoric" cu guvernul
WhatsApp
Greva șoferilor de camioane, care ar fi afectat sărbătorile din Spania, a fost anulată.  

Greva ar fi însemnat că zeci de mii de livrări nu ar fi putut avea loc în Spania cu câteva zile înainte de Crăciun, perioadă în care acest sector de activitate este extrem de solicitat.

În urma mai multor discuții, sindicatele din transporturi și guvernul spaniol au ajuns la un acord, ceea ce înseamnă că șoferii de camioane nu vor face grevă între 20 și 22 decembrie, o măsură care ar fi putut să perturbe cumpărăturile online înainte de Crăciun în Spania. 

Comitetul Național al Transportului Rutier din Spania (CNTC) a anulat greva pe care șoferii de camioane se pregăteau să o desfășoare cu câteva zile înainte de Crăciun, după ce a ajuns la un acord de ultim moment cu Ministerul spaniol al Transporturilor privind îmbunătățiri pentru acest sector.

 

Acord "istoric"

 

Măsura ar trebui să însemne că, teoretic, comenzile de cumpărături online pot fi acum livrate, deși este posibil ca întârzierile să fi determinat deja mulți cumpărători din Spania să caute alte opțiuni. 

Guvernul spaniol a descris acordul ca fiind "istoric", iar premierul Pedro Sánchez și ministrul transporturilor Raquel Sánchez au calificat îmbunătățirile aduse condițiilor de muncă ale șoferilor de camion, drept "esențiale" și "strategice" pentru acest sector.

Printre principalele măsuri convenite se numără interzicerea șoferilor de a efectua sarcini de încărcare și descărcare (cu anumite excepții), reducerea la jumătate a timpilor de așteptare logistică pentru șoferi, obligația de a revizui costurile suplimentare de transport generate de creșterea prețurilor la benzină, lipsa unor noi taxe de drum pentru vehiculele de transport greu și parcări sigure pentru camioane. 

Guvernul spaniol s-a angajat ca aceste modificări să intre în vigoare în următoarele 60 de zile, scrie The Local. 

 

Spania, blocată de greve de Crăciun. Sărbătorile ar putea fi afectate

 

Săptămâna trecută, Spania se confrunta, chiar înainte de sărbători, cu o serie de greve, care riscau să afecteze nu numai transporturile din țară, ci și deficitul de produse, înregistrat în ultimele luni.

Dacă anul trecut de Crăciun au existat numeroase restricții în Spania, cel de anul acesta va fi condiționat de incertitudine. Pe lângă problemele generate în toată lumea de tulpina Omicron, în Spania există și amenințarea unei serii întregi de greve în transporturi. În plus, toate acestea sunt anunțate chiar în ajunul Crăciunului, scrie abc.es.

Astfel, aceste mobilizări nu numai că amenință să blocheze transporturile și drumurile din întreaga țară, dar și să agraveze lipsa de produse din ultimele luni.

Principala problemă în acest moment este legată de greva șoferilor de camion, programată pentru perioada 20-22 decembrie. Greva a fost anunțată după mai multe întâlniri între guvern și patronatele din sector, iar sindicatul a amenințat chiar că va transforma greva în una pe termen nelimitat.

La ultima întâlnire, care a avut loc săptămâna trecută, ambele părți ar fi căzut de acord, iar ministrul transporturilor, Raquel Sánchez, a vorbit recent despre progrese "semnificative".

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel