Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania spune că lumea trebuie să asculte vocea Chinei pentru a pune capăt războiului din Ucraina
WhatsApp
Lumea ar trebui să asculte vocea Chinei pentru a găsi o cale de ieșire din războiul din Ucraina, a declarat vineri premierul spaniol Pedro Sanchez, înaintea vizitei sale de stat la Beijing de săptămâna viitoare.
Spania spune că lumea trebuie să asculte vocea Chinei pentru a pune capăt războiului din Ucraina

"China este un actor global, așa că, în mod evident, trebuie să îi ascultăm vocea pentru a vedea dacă, între noi toți, putem pune capăt acestui război, iar Ucraina își poate recăpăta integritatea teritorială", a declarat Sanchez într-o conferință de presă la Bruxelles, după o reuniune a Consiliului European.

El urmează să viziteze capitala chineză pe 31 martie pentru discuții cu președintele Xi Jinping.

Se așteaptă ca întâlnirea dintre cei doi lideri să se concentreze în principal pe conflictul în curs de desfășurare din Ucraina, în care China s-a descris ca fiind "imparțială" și a prezentat un plan de pace în 12 puncte, solicitând în același timp o încetare completă a focului.

Sanchez a susținut public propunerea de pace a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care include cereri de restabilire a teritoriului ucrainean la status quo-ul de dinaintea anexării Crimeei de către Rusia în 2014.

Vezi și

 

Zelenski, mesaj pentru Europa: Fiți mai rapizi cu ajutorul militar sau vă veți confrunta cu un război lung

 

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a îndemnat joi Europa să crească și să accelereze livrările de armament modern și să impună sancțiuni mai dure Rusiei, afirmând că, în caz contrar, războiul s-ar putea prelungi ani de zile.

Într-un discurs video lung și cu cuvinte tăioase adresat liderilor UE, transmis dintr-un tren, Zelenski a declarat că depinde de blocul celor 27 de națiuni să ia măsuri pentru a limita Rusia la mai mult de un an de la invazia sa în Ucraina.

Deși oficialii ucraineni au îndemnat în repetate rânduri partenerii să intensifice furnizarea de arme, comentariile lui Zelenski au reprezentat o manifestare neobișnuit de deschisă a frustrării.

"Dacă Europa așteaptă, răul poate avea timp să se regrupeze și să se pregătească pentru ani de război. Stă în puterea dumneavoastră să împiedicați acest lucru", a declarat el într-un discurs adresat liderilor UE, care au purtat discuții cu șeful ONU, Antonio Guterres.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel