Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Șapte persoane, printre care și un român, au fost salvate după ce o barcă cu pânze a luat foc în largul coastei din Granada
WhatsApp
Spania. Șapte persoane, printre care și un român, au fost salvate după ce o barcă cu pânze a luat foc în largul coastei din Granada. Potrivit primelor cercetări, incendiul s-ar fi produs în camera motoarelor ambarcațiunii.
Spania. Șapte persoane, printre care și un român, au fost salvate după ce o barcă cu pânze a luat foc în largul coastei din Granada / Foto: Captură video youtube

Momente de incertitudine și tensiune, un apel de ajutor a declanșat joi seara o amplă acțiune de salvare a Salvamento Marítimo pe coasta Granada. Echipajul unui velier a avertizat asupra unui incendiu necontrolat în interiorul ambarcațiunii, conform Granada Hoy.

Velierul Twilight se afla la aproximativ 55 de kilometri sud-est de Motril, cu șapte ocupanți: doi irlandezi, un spaniol, un german, un român, un italian și un american. Potrivit primelor date, un incendiu a început în camera motoarelor ambarcațiunii, motiv pentru care au cerut ajutorul Salvării, deși în cele din urmă echipajul a reușit să controleze și să stingă focul.

Salvarea a avut loc joi, după ora 23.00. Aceștia primiseră avizul de la velier care a cerut evacuarea celor șapte ocupanți ai navei, deoarece nu au putut controla un incendiu izbucnit pe vas.

Un val prematur intens de căldură lovește Spania. Puii de rândunică sunt „gătiți” de vii în cuiburi

 

Cei șapte membri ai echipajului nu au fost răniți

 

În primă fază, elicopterul Helimer 201 Maritime Rescue s-a deplasat în zonă și a controlat poziția ambarcațiunii, precum și starea ocupanților. În plus au venit și navele de salvare Salvamar Gienah și nava SAR Mastelero, care se află în prezent în portul Motril. Pe de altă parte, au fost notificate navele și ambarcațiunile care se aflau în zonă.

Potrivit surselor Salvamento, primele investigații sugerează că incendiul ar fi putut să se producă în sala motoarelor și că echipajul a fost cel care a reușit să controleze și să stingă focul.

Cei șapte membri ai echipajului au fost transferați în stare bună în portul Motril, unde a ajuns velierul păzit de Salvamar Gienah după ora 13:00. 

Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța

 

Val de căldură extremă în Europa: Spania așteaptă temperaturi record

 

În Spania, care tocmai a cunoscut cea mai călduroasă lună mai de la începutul secolului, temperaturile vor atinge maxime de 43 de grade Celsius în acest weekend, a anunțat serviciul meteorologic Aemet.

În Catalonia au avut loc incendii de pădure, inclusiv unul care ar putea ajunge la 20.000 de hectare înainte de a fi stăpânit, a declarat guvernul regional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel