Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Români, între care și doi copii mici, morți în incendiu
WhatsApp
Un incendiu într-un birou bancar abandonat, din orașul spaniol Barcelona, ocupat de mai multe persoane, s-a soldat cu patru morți. Toți erau români, membrii ai aceleiași familii. Printre victime se numără un copil mic și un bebeluș. 
Spania. Români, printre care și doi copilași, morți într-un incendiu violent. Victimele locuiau într-un depozit abandonat

Victimele sunt „doi adulți, un bebeluș și un copil de trei ani”, a declarat Ángel López, reprezentantul Departamentului de pompieri din Barcelona, ​​care a precizat că incendiul era deja „total stins”. „La 6 dimineața am primit un anunț de la un martor care a văzut un incendiu, izbucnit într-un vechi birou bancar dezafectat, situat în Plaza de Tetuán” , a explicat pompierul.

Salvatorii le-au găsit pe cele patru victime, (patru membrii ai unei familii), și au acționat a-i salva. Din păcate, eforturile salvatorilor nu au avut succes, nu s-a putut face nimic pentru viața lor. Alte patru persoane, care se refugiaseră într-o curte, au fost salvate. 

Între timp, un martor a declarat pentru ziarul La Vanguardia că victimele strigau după ajutor, fiind blocate în interiorul clădirii. „Soția a simțit un miros de ars. Oamenii strigau din interior. A fost foarte traumatizant”, a spus Miquel.

Tatăl familiei ar fi fost din Pakistan, iar mama din România. Cei doi aveau doi copilași: unul de trei ani și un bebeluș. Grupul locuia de zece ani în Barcelona, ​​locuind în diferite localități, dar biroul fusese ocupat de un an, relatează elpais.com.

„Nu erau într-o situație bună, fără apă curentă sau electricitate“, a adăugat el. Bărbatul mai spune că bebelușul se născuse prematur, iar micuțul de trei ani obișnuia să se joace singur în parcul din fața sediului.

 

Serviciile sociale ale Primăriei Barcelona au încercat să-i ajute

 

Primarul municipiul a catalogat evenimentele „oribile”. Primarul a explicat că serviciile sociale ale Primăriei Barcelona, care deservește familiile care locuiesc în așezări, s-au apropiat de ocupanți pentru a le câștiga încrederea și s-au oferit să ajute cu hrana și materialele educaționale. 

Edilul i-a atacat și pe proprietarii fostelor birouri bancare goale "care ignorau" sediul. Autoritățile locale erau conștiente de situația lor vulnerabilă și li s-au trimis ajutoare corespunzătoare, constând în hrană și asistență medicală pentru minori.

În ultimii ani, au avut loc mai multe incidente grave în zona metropolitană a Barcelonei, care au afectat spațiile dezafectate în care locuia familii fără locuință. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel