Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Româncă, ucisă de soț cu zeci de lovituri de ciocan în cap: "A omorât-o pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea"
WhatsApp
La Tribunalul Provincial din Jerez, a început procesul împotriva românului, care și-a ucis soția în San Mateo în 2020, cu ciocanul. Apărarea susține că s-a ajuns la crimă din cauza unei situații disperate, din care criminalul în care nu vede ieșire.
Spania. Un român și-a ucis soția cu mai multe lovituri de ciocan în cap. Procuror A omorât-o pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea

Luni,  la secția Jerez a Curții Provinciale, a început procesul asupra românului care, în luna septembrie 2020 și-a ucis soția, pe care a bătut-o cu un ciocan.  Audierea, care se desfășoară cu juriu, a început cu declarația acuzatului pentru care Parchetul cere o pedeapsă cu închisoarea permanentă, cu posibilitatea revizuirii.

Evenimentele au avut loc la primele ore ale dimineții zilei de 10 septembrie 2020. În jurul orei șapte dimineața, vecinii din zonă au auzit o ceartă puternică între un cuplu de români și au alertat oamenii legii. După ce au ajuns la fața locului, agenții de la Garda Națională au găsit-o pe  femeie, care zăcea moartă în pat, prezentând lovituri puternice în cap. Inculpatul se afla în casă pentru că, potrivit Rechizitoriului, a ingerat un număr mare de pastile, încercând să se sinucidă, scrie diariodejerez.es.

Româncă UCISĂ cu zeci de lovituri de CIOCAN în CAP 

 

Marian C., cetățean român în vârstă de 56 de ani, se află în arest preventiv, de când a fost arestat și adus în fața justiției. Nu există dovezi că au existat atacuri anterioare asupra partenerei sale. 

G Ad:

Criminalul a refuzat să depună mărturie, invocând o problemă cu tratamentul medical din închisoarea în care este deținut. Vizibil supărat, inculpatul a acceptat, în cele din urmă, să depună mărturie după ce și-a convins avocatul.

Românul a avut nevoie de un interpret, deoarece abia vorbește spaniola. Declarația sa s-a concentrat pe situația economică a cuplului întrucât inculpatul nu a dorit să răspundă la întrebările legate de cele întâmplate în ziua când ți-a ucis soția.

Cuplul de români a primit financiar de la serviciile sociale. Între timp, spune criminalul, că, deși aveau mâncare, cea mai mare preocupare a lui era să aibă bani pentru a plăti chiria pentru casă, energie electrică și apă. În primele luni de pandemie, el nu putea ieși în ora, ca să colecteze deșeuri.

 

Procuror: "A omorât-o pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea"

 

Potrivit Parchetului, în ziua crimei, învinuitul a mărturisit atât unei vecine, cât și Poliției că și-a bătut soția cu un ciocan, până aceasta a murit. Victima, care avea o mobilitate limitată, după ce în urmă cu ani a suferit un AVC și avea și probleme cu inima, a primit șase lovituri de ciocan în cap, care i-au cauzat moartea câteva minute mai târziu, potrivit rechizitoriului.

Acuzatul și victima erau căsătoriți din 1986 și locuiau în Jerez din 2015. Au avut împreună 11 copii, toți majori, niciunul dintre ei nu locuia cu ei. Ambii erau șomeri și trăiau din vânzarea de fier vechi și din cerșetorie. Inculpatul a mai spus că au venit în Spania, pentru ca soția sa să se opereze, întrucât nu aveau suficienți bani în România.

Procuror: „A făcut-o, deoarece a vrut să o facă“

 

„Și-a ucis soția pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea”, a spus procurorul. Acesta a negat  că românul ar fi avut o alterare psihologică. „A făcut-o, deoarece a vrut să o facă”, a adăugat procurorul.

La rândul ei, avocatul apărări a subliniat situația economică precară a cuplului. „Totul a plecat de la o situație disperată din care  nu vede nicio ieșire”, a punctat avocatul, motiv pentru care a făcut apel la „împrejurările” socio-economice ale cuplului, precum și la problemele psihologice pe care inculpatul pretinde că le are ca urmare a situației sale. El a subliniat chiar că soțul dorea de mult să-și ia viața și că a încercat să se sinucidă. 

În această primă ședință au mai depus mărturie și câțiva martori care locuiau în vecinătatea casei românilor de pe strada Calle Justicia. Martorii au confirmat faptul că acuzatul le-a mărturisit că a ucis-o pe femeie pentru că „s-a săturat” de situația prin care treceau.  Ei au negat că românul se afla într-o stare de „șoc”. 

Audierea va avea loc până miercuri cu declarația experților legiști.  De asemenea, vor depune mărturie, în calitate de martori, lucrătorii din serviciile sociale municipale.  Parchetul cere închisoarea permanentă revizuibilă pentru infracțiunea de omor cu circumstanță agravantă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
07 oct 2022, 13:14
DCMedical.ro
06 oct 2022, 22:54
DCBusiness.ro
07 oct 2022, 15:00
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
07 oct 2022, 15:00
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
07 oct 2022, 13:14
DCMedical.ro
06 oct 2022, 22:54
Spectacola.ro
07 oct 2022, 12:25
Spectacola.ro
07 oct 2022, 12:25
RadioDCNews.ro
07 oct 2022, 13:44
RadioDCNews.ro
07 oct 2022, 13:44
Astrosens.ro
04 oct 2022, 22:58
Astrosens.ro
04 oct 2022, 22:58