Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Româncă, ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR. Nicoleta a fost masacrată fără milă: „Amestec de furie, durere și nedreptate“
WhatsApp
Un spaniol, în vârstă de 54 de ani, șofer de TIR, a ucis-o, în urmă cu jumătate de an, pe fosta lui iubită, Nicoleta Clara, o româncă de 41 de ani, în casa lor din Alovera, o municipalitate situată în provincia Guadalajara, Castilia-La Mancha, Spania. Locuitorii orașului au comemorat-o pe Nicoleta, manifestând în amintirea uciderii ei "nedrepte și crude". 

Nicoleta Clara, în vârstă de 41 de ani, este, până în prezent, singura victimă a violenței de gen, pe care regiunea Castilia-La Mancha a deplâns-o în acest 2021. Evenimentele au avut loc în Alovera, în Guadalajara, pe 29 mai anul acesta.

Lockdown-ul tocmai se încheiase și societatea începea să revină la o "nouă normalitate" când partenerul ei a ucis-o cu un cuțit pe strada Octavio Paz din oraș. Acesta a fost arestat și adus rapid în fața justiției. La 1 iunie, Ministerul Egalității a confirmat că este vorba de violență de gen. 

Nicoleta Clara avea 41 de ani și lucra ca ospătar într-un bar din Azuqueca de Henares. Românca a fost într-o relație cu călăul ei, Alvaro M. de la C., însă se despărțise de el. Cei doi mai locuiau împreună, în aceeași casă, după 13 ani de căsătorie și abuzuri. Cu doar două luni înainte de a fi ucisă, ea i-a spus colegei sale că îi va acorda o a doua șansă.

 

Spania. Româncă ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR

 

Din motive încă necunoscute, Alvaro a înjunghiat-o de mai multe ori pe Nicoleta și apoi a sunat la Poliție să-și anunțe crima. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe româncă. 

Citește și: Spania. Calvarul Nicoletei alături de călăul ei. Românca, ucisă de bărbatul căruia i-a mai dat o șansă: „Nu avea voie nici să se machieze“

"În Alovera avem obligația și regretul de a privi în urmă cu un amestec de furie, durere și angajament la amintirea pierderii nedrepte și crude a Nicoletei Clara, care la 41 de ani a devenit, la 29 mai, cea de-a 15-a victimă a violenței de gen de până acum în acest an", a afirmat primarul din Alovera, Purificación Tortuero.

 

Nicoleta a fost masacrată fără milă

 

Nicoleta, de naționalitate română, era dezrădăcinată din mediul familial, dar a făcut parte din viața de zi cu zi a oamenilor din Guadalajara. "Uciderea ei a avut un impact dur și direct asupra noastră, a aloveranilor, generând un sentiment de deznădejde pentru că nu am putut anticipa și preveni o crimă atât de crudă", deplânge primărița.

Dar, de asemenea, subliniază ea, uciderea Nicoletei arată "necesitatea" de a face progrese în prevenirea acestui flagel social, care exercită violența împotriva femeilor "într-un mod atât de josnic". "Nicoleta Clara trăia într-o aparentă normalitate în municipiul nostru, vedea și primea în casa ei campaniile pe care le-am desfășurat din partea Primăriei cu sloganul: "avem destule motive împotriva violenței de gen". Mesajele ajungeau și la ea, dar le internaliza. La fel și la vecinii și prietenii ei, fără ca aceștia să știe prin ce trece Nicoleta".

 

„Amestec de furie, durere și nedreptate“

 

„În spatele fiecărei victime trebuie să înflorească o îmbunătățire consolidată a răspunsului fiecăruia pentru a ajunge mai devreme și a nu da greș în sprijinul pe care îl putem oferi ca societate sau municipalitate și, de aceea, anul acesta Alovera îmbină o privire plină de tristețe cu un angajament reînnoit pentru a opri orice tip de violență împotriva femeilor", subliniază consilierul.

Joi, 25 noiembrie, municipalitatea va organiza o ceremonie în memoria Nicoletei, dezvelind o placă comemorativă a crimei care i-a curmat viața.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel