Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român prins, după ce ar fi abuzat sexual o femeie, a amenințat-o cu un cuțit și a lovit-o
WhatsApp
Garda Civilă a arestat marți, în Ibiza, un român în vârstă de 41 de ani, acuzat de presupuse infracțiuni de agresiune sexuală, amenințări cu un cuțit și vătămări corporale asupra unei femei din Santa Eulària.

Românul a fost arestat preventiv în Ibiza. Evenimentele denunțate de victimă au avut loc pe 28 iunie în Santa Eulària. Deținutul este un cetățean român în vârstă de 41 de ani.

Ancheta a început în urma unei plângeri depuse de victimă, în care aceasta susținea că a fost victima unei infracțiuni de agresiune sexuală în noaptea de marți, 28 iunie. Aceasta le-a povestit ofițerilor că autorul a abordat-o pe stradă cu un cuțit și apoi a urcat-o într-un vehicul pentru a comite infracțiunea sexuală, provocându-i victimei leziuni în acel moment.

 Român prins, după ce ar fi abuzat sexual o femeie, a amenințat-o cu un cuțit și a lovit-o

 

De fapt, femeia a trebuit să fie tratată pentru rănile suferite la Spitalul Can Misses, unde a fost externată la câteva ore după ce a primit îngrijrile necesare.

Agenții specializați în anchetarea agresiunilor sexuale din Ibiza au început ancheta și, prin diferite interviuri cu posibili martori și inspectarea locului faptei, au reușit să afle identitatea presupusului autor. Ancheta a culminat la 5 iulie cu localizarea și arestarea bărbatului.

După ce a fost adus în fața judecătorului de instrucție din Ibiza, autoritățile au dispus arestarea preventivă a acestuia.

 

Spania. Undă verde pentru eutanasierea românului care a împușcat trei foști colegi și un polițist

 

„Pistolarul din Tarragona”, Marin Eugen Sabău, românul în vârstă de 46 de ani, care și-a împușcat trei foști colegi la sediul companiei Securitas din Tarragona și un polițist, va fi eutanasiat. Judecătorul a ignorat dorințele familiilor victimelor, care au dorit ca românul să meargă în judecată și a fost de acord cu medicii care au admis cererea sa de eutanasiere. 

Tribunalul din Tarragona a decis să dea verde eutanasierii agentului de securitate. Marin Eugen Sabău este internat în spitalul penitenciar din Terrassa și a suferit o leziune medulară de când a fost doborât de Mossos d'Esquadra după ce și-a atacat foștii colegi de la Securitas.

Cererea de eutanasiere are încă de la început avizul medicului românului, iar cererea a fost oficializată de instanța din Tarragona. 

Marin Eugen Sabău a suferit o „leziune incompletă a măduvei spinării” când echipa Mossos d'Esquadra a reușit să-l aresteze în ferma părăsită unde s-a baricadat, împușcându-l în brațe și picioare. Potrivit unor surse apropiate anchetei, după arestare, medicii i-au amputat piciorul, iar leziunea medulară pe care o suferă în prezent îi provoacă „dependență semnificativă și dureri neuropatice”. Tot potrivit acestor surse, unele dintre acuzații, care reprezintă diferite victime ale atentatului românului, au cerut oprirea procesului de autorizare a eutanasierei.

Românul a fost împușcat de polițiști

 

Evenimentele datează din 14 decembrie anul trecut, când Marin Eugen Sabău, îmbrăcat în femeie, a accesat sediul Securitas din Plaça de la Mitja Lluna din Tarragona din Spania. Cu câteva luni în urmă, românul a fost dat afară de companie și deja și-a amenințat colegii. În acea zi, a tras mai multe focuri de armă în directorul companiei și în alți muncitori, lăsându-i răniți.

Ulterior, românul a fugit si a tras într-un agent Mossos, care l-a identificat. În cele din urmă, s-a baricadat într-o fermă abandonată din Riudoms, iar GEI a creat un dispozitiv pentru a-l opri. Traseul de negociere a eșuat și Marin Eugen Sabău a continuat să tragă, până când a ajuns să cadă din cauza focului agenților.

Citește  mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel