Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român condamnat la închisoare, după ce a bătut cu bestialitate un bărbat și i-a furat telefonul mobil. Victima a stat în comă 22 de zile
WhatsApp
Un român a fost condamnat la închisoare în Spania, după ce a bătut cu bestialitate un bărbat și i-a furat telefonul mobil. 
Spania. Român, încarcerat, după ce bătut, fără milă, un bărbat. Victima a stat în comă 22 de zile

Un atac brutal a avut loc, pe data de 5 decembrie 2021, pe Avenida de la Constitución din Aldea Moret. Un bărbat de 55 de ani din Cáceres a fost bătut grav, după ce i-a cerut agresorului să îi returneze telefonul mobil pe care acesta îl furase. Un român a ajuns după gratii. 

„L-a bătut grav, aproape l-a ucis. Victima a fost în comă și a starea lui a fost gravă. Când l-a lăsat întins pe stradă, un bărbat, care a văzut agresiunea, i-a spus celui care l-a lovit: 'dar cum îți vine să-l dai cu un picior atât de tare în cap?'”, a povestit un vecin din Aldea Moret, care a preferat să rămână anonim.

După 22 de zile în comă în Unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Cáceres, victima a petrecut alte trei săptămâni în secția medicală a spitalului. În prezent se află în clinica Casaverde din Mérida, care se ocupă de reabilitarea neurologică. „Nu recunoaște pe nimeni, nici măcar pe propria sa fiică”, spune o rudă, scrie hoy.es.

Totul a început în jurul orei cinci după-amiaza zilei de 5 decembrie 2021, când victima se afla în piața situată pe Avenida de la Constitución. „A început să spună că i s-a furat mobilul, că nu l-a găsit și a dat vina pe un român care era acolo, care se pare că i-a luat telefonul și l-a bătut.  Se spune că bietul om a fost bătutu și aruncat pe scările care leagă piaţa de trotuar. Apoi, agresorul, s-a apropiat de victimă și și l-a lovit cu picioarele”, a relatat un martor.

Proprietarul unui bar din zonă a fost cel care a chemat o ambulanță pentru a-l ajuta pe rănit. La rândul său, agresorul a fugit de la locul faptei, Bărbatul rănit avea numeroase răni la cap și maxilarul rupt de la loviturile primite. La spital a fost inițiat un protocol de securitate, iar Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 2 din Cáceres a deschis un dosar penal.

Românul a fost arestat, după ce bătut, fără milă, un bărbat pentru un telefon mobil  

 

Poliția Națională a indicat că atacul nu a fost anunțat, dar a efectuat cercetări, la solicitarea autorității judiciare. Pe data de 9 decembrie 2021, la patru zile de la eveniment, a fost arestat presupusul agresor: un bărbat, de 37 de ani, de naționalitate română. Acesta a fost adus în fața justiției, iar judecătorul l-a trimis la închisoare.

Românul este acuzat de săvârșirea unei infracțiuni de vătămare corporală și tâlhărie, prin preluarea telefonului mobil celui atacat. Rezidenții care locuiesc pe Avenida de la Constitución se plâng de nesiguranța zonei. Aceștia atrag atenția că în apropiere există un punct de vânzare de droguri și că luptele și cursele de mașini sunt frecvente.

"Avem nevoie ca polițiștii să fie prezenți prin zona noastră", spun ei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel