Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Regiunea Huelva, unde sunt foarte mulți români, ARDE: Aproape 2.500 de oameni evacuați din calea flăcărilor (VIDEO)
WhatsApp
Peste 2.400 de persoane au fost evacuate preventiv din Almonaster (Huelva), sâmbătă. 713 persoane au fost relocate de către administrația autonomă, după un incendiu extins care a cuprins încă de joi seară peste 9.000 de hectare de teren.  

Regiunea Huelva din Spania este o zonă agricolă întinsă și foarte cunoscută, unde mii de români muncesc sezonier (sau permanent). 

Numărul evacuărilor efectuate preventiv din cauza incendiului forestier declanșat încă de joi în municipiul Almonaster la Real din Huelva se ridică la 2.400 de persoane la sfârșitul zilei de sâmbătă, potrivit rapoartelor serviciilor atașate Ministerului Președinției, Administrației publice și internelor Junta de Andaluzia.

Orașul La Zarza a fost evacuat  în întregime. De menționat că cei 47 de utilizatori ai unui azil din La Zarza au fost mutați în alte centre de sănătate, șase dintre ei fiind transferați la spitalul din Riotinto. La fel și locuitorii a trei urbanizări din Valverde del Camino (Los Pinos, La Florida și Los Campillos). În total, aproape 2.500 de oameni au fost evacuați din locuințele lor aflate în calea flăcărilor.

9.000 de hectare cuprinse de flăcări

 

„Focul nu mai este atât de mult în partea superioară - situată în Almonaster - dar partea inferioară ne îngrijorează mai mult, se extinde către Valverde și Zalamea la Real", a declarat reprezentantul Postul de comandă avansat (PMA) pentru Heraldo.es.

Peste 500 de persoane, voluntari și pompieri sau militari avizați lucrează pentru stingerea incendiului extins. Lor li se alătură 20 de pompieri din Consorțiul provincial de stingere a incendiilor, precum și membri ai Protecției Civile, Gărzii Civile și Poliției Locale din diferite orașe afectate de incendiu.

În momentul de față, cele 9.000 de hectare menționate sunt o „estimare complicată“ datorită faptului că perimetrul este foarte neregulat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel