Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Rețeta unui român de a schimba banii falși în bani reali „modificată“ de un barman
WhatsApp
Agenții Poliției Naționale spaniole au arestat un român în vârstă de 31 de ani în Benidorm (Alicante) ca presupus autor al unei infracțiuni de punere în circulația de valori falsificate, după ce a fost arestat cu aproape 1.000 de euro în diferite bancnote contrafăcute pe care a încercat să le „schimbe” în diferite magazine din oraș.
Spania. Doi români dintr-un grup infracțional care a jefuit șase aziluri de bătrâni din Galicia au fost arestați

Românul a încercat să plătească pentru o băutură într-un bar din orașul central cu o bancnotă de cincizeci de euro, dar când a dat-o chelnerului, și-a dat seama că era falsă. I-a spus asta și clientului, dar cesta a luat-o la fugă atunci când chelnerul i-a descoperit falsul. 

Barmanul a ieșit în stradă, în timp ce striga „poliția” și, tocmai în acel moment, un agent care trecea prin zonă a observat faptele și a plecat în urmărirea presupusului făptaș, prinzându-l după câțiva metri.

1.000 de euro falsificați asupra sa

 

Odată ce bărbatul a fost reținut, polițistul i-a contactat pe colegii săi de serviciu, care au apărut imediat la fața locului și au descoperit că în portofel bărbatul arestat transporta aproape 1.000 de euro în bancnote de diferite valori, susceptibile de a fi falsificate.

Într-un prim studiu preliminar au reușit să verifice dacă au mici erori la cerneala OVI, banda holografică și firul de securitate, deși la prima vedere  pare a fi vorba despre un fals de înaltă calitate.

Românul a fost pus la dispoziția instanței din Benidorm, iar Poliția Benidorm continuă cercetările menite să clarifice dacă persoana arestată ar fi putut distribui mai multe monede false în localitatea și dacă a acționat singur sau ar putea face parte dintr-un grup infracțional itinerant, transmite EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel