Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Planul Guvernului pentru Crăciun și Revelion: STINGEREA la ora 01.00, petreceri cu maxim 6 persoane
WhatsApp
Guvernul spaniol recomandă restricționarea întâlnirilor pe toată perioada Sarbătorilor de Iarnă. În plus, este recomandată încheierea oricărei festivități de Crăciun sau de Revelion la ora 01.00.   

Sărbătorile de Iarnă se vor desfășura sub semnul restricțiilor în Spania în acest an. Conform unui document citat de publicația El Mundo, pe care Guvernul l-a prezentat comunităților la Consiliul interteritorial, mesele cu familia în ajunul Crăciunului și Revelionului ar trebui să fie limitate.

Ce prevede documentul "Propunerile de măsuri de sănătate publică împotriva Covid-19 pentru sărbătorile de Crăciun”.

Guvernul recomandă limitarea participării la mese festive, astfel încât să fie prezenți doar membrii familiei. În cazul în care există un membru extern care nu conviețuiește în mod obișnuit, reuniunile vor fi de maximum șase persoane. Cu toate acestea, o familie cu 10 membrii vor putea sărbători în mod normal Ajunul Crăciunului, deoarece locuiesc împreună.

Închidere la ora 01.00

 

În zilele de 24 și 31 decembrie, autoritățile propun limitarea circulația începând cu ora 01.00 noaptea.

"În timpul sărbătorilor de Crăciun și Revelion, închiderea nocturnă va fi menținută și nu va fi posibilă ieșirea pe stradă, între orele stabilite în fiecare comunitate autonomă după declararea stării de alarmă”. Desigur, pe 24 și 31 decembrie „programul va fi prelungit, limitând mobilitatea doar de la 1:00 la 6:00”.

În prezent, este interzisă circulația începând cu ora 23.00.

Având în vedere că sărbătoarea de Revelion atinge punctul culminant la 12 noaptea, spaniolii vor putea petrece doar 60 de minute după această oră, inclusiv deplasarea înapoi acasă.

Proiectul este deschis modificărilor

 

Cu toate acestea, ministrul Sănătății Salvador Illa a declarat că acest proiect este supus modificărilor. Există un grup de lucru cu comunitățile pentru a stabili o serie de măsuri comune pentru Crăciun.

O decizie în acest sens va fi luată în ședința Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (SNS) de miercuri, 2 decembrie.

"Unele comunități și-au trimis deja propunerile, altele așteaptă să o facă. Pentru următorul Consiliu, sperăm să ajungem la un acord pentru un set de recomandări, insist că va fi întotdeauna în conformitate cu recomandările, prin consens”, a subliniat Salvador Illa.

Potrivit documentului "acele persoane care au avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19 în ultimele 14 zile, nu ar trebui să participe la nicio adunare familială sau socială".

restrictii spania craciun revelion

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel