Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Patru români, reținuți de poliție pentru că cereau procent din câștig prostituatelelor stradale
WhatsApp
Grupul infracțional cu sediul în cartierul Delicias a încercat să preia controlul asupra zonei de prostituție care are loc pe Autostrada Renedo de la începutul anului. Grupul a fost destructurat de poliție.
Spania. Barbat, arestat după ce a recrutat o româncă prin metoda "Lover Boy" și a obligat-o să se prostitueze

Poliția Națională a reținut patru bărbați de cetățenie română, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, pentru infracțiunile de constrângere, în legătură cu prostituția și apartenență la un grup infracțional. Conform verificărilor făcute de poliție, aceștia au exploatat femei pentru a practica prostituția stradală.

Infractorii au început să ceară femeilor care se prostituau să plătească un procent din ceea ce câștigau pentru serviciile sexuale. În caz contrar nu li se va permite să practice prostituția pe drumurile publice.

 

Bărbații au încercat să le controleze prin violență pe cele care refuzau


Unele dintre victime nu au fost de acord să fie exploatate și controlate de terți, așa că grupul a încercat să le supună voinței lor prin violență. Obiectivul era de a împiedica aceste femei să se prostitueze pe Autostrada Renedo în mod liber și independent.

Membrii grupului infracțional nu au ezitat să recurgă la violență, amenințări atât direct, cât și prin intermediul membrilor familiei, precum și atacuri constând în aruncarea de pietre asupra reclamantelor, sau în depășirea acestora cu viteză mare cu autovehiculele lor la mică distanță de ele, cu consecința pericolului pentru integritatea fizică și a fricii pe care aceasta o genera în rândul femeilor.

Gruparea avea deja mai multe victime care practicau prostituția sub controlul său, care erau captate prin intermediul internetului prin promisiuni false. Odată ajunse în Valladolid erau exploatate sexual în locația menționată anterior și obligate să facă presiuni asupra celorlalte persoane care practicau prostituția acolo pentru a plăti grupul infracțional și a accepta condițiile pe care le impuneau.

 

Trei din cei patru suspecți de origine română au fost arestați


Aceste femei capturate prin intermediul internetului se aflau într-o situație de vulnerabilitate extremă. Erau străine, recent sosite în Spania și erau obligate să practice prostituția stradală, fiind obligate să plătească grupului infracțional toți banii obținuți prin practicarea prostituției pe drumurile publice. O situație greu de acceptat pentru cineva care nu se află într-o situație de nevoie sau de sărăcie.

Una dintre persoanele reținute a fost eliberată după ce a dat o declarație, iar ceilalți trei arestați au fost predați Tribunalului de Instrucție numărul 1 din Valladolid, care a decretat eliberarea cu acuzații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel