Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Partidul Popular, marele câştigător al alegerilor municipale. Aurel Truţă, singurul primar român din Regat, reales cu majoritate absolută
WhatsApp
Socialiştii premierului spaniol Pedro Sánchez au suferit un eşec categoric la alegerile municipale desfăşurate ieri în Peninsula Iberică.
Spania. Partidul Popular, marele câştigător al alegerilor municipale. Aurel Truţă, singurul primar român din Regat, reales cu majoritate absolută. Sursa foto: freepik.com

Anul acesta au fost şi 125.000 de români care s-au înscris pe listele cu votanţi, iar primarul român care a candidat a fost reales în mica localitate Páramo de Boedo.  

Partidul Popular este marele câştigător al alegerilor, ceea ce face ca Partidul Socialist, care a condus ţara în ultimii patru ani, să fie marele pierzător. Dreapta câştigă majoritatea absolută în Comunitatea Madrid şi va guverna singură în comunităţile Valencia şi Aragon, conduse până acum de socialişti. Dreapta va putea face asta doar cu ajutorul partidului considerat de extremă dreapta, VOX.

125.000 de români au putut participa la alegeri, în Spania

 

La fel s-a întâmplat şi în Insulele Baleare şi în comunitatea La Rioja. Toate marile oraşe spaniole, printre care Madridul, Valencia, Zaragoza, Málaga, Murcia, Palma au primar şi majoritate în consilii formate din reprezentanţi ai dreptei, scrie Rador.

O mare surpriză este Sevilla, care nu a avut niciodată conducere de dreapta. Acolo popularii sunt acum la doar câteva scaune de majoritatea absolută. În Barcelona a câştigat actualul primar,  Ada Colau, reprezentanta Partidului Regional Catalan "Barcelona Tuturor". Este remarcată prezenţa mai mare la vot decât la alegerile din 2019. 52% din cele 35 de milioane de spanioli cu drept de vot şi-au exprimat voinţa.

Aurel Truţă, singurul primar român din Regat, reales cu majoritate absolută

 

Anul acesta au fost şi 125.000 de români care s-au înscris pe listele de alegători. Aurel Truţă, singurul primar român din Regat, a fost reales cu majoritate absolută. Rezultatele acestor alegeri au o mare importanţă psihologică, mai ales pentru că istoria arată că cine câştigă alegerile locale are perspective bune să le câştige şi pe cele generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel