Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Pagube de 1,4 miliarde de euro, provocate de frigul și zăpada în exces doar pentru Madrid
WhatsApp
Zăpezile și frigul au  adus pagube de aproape un miliard și jumătate de euro, a anunțat Guvernul Spaniei. Ad mnistrația publică locală din Madrid cere ca orașul să fie declarat zonă de dezastru natural, pentru a putea primi fonduri de urgență. Au fost luate în calcul pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capital, relatează  Digi24.

Ninsorile  abundente de la Madrid de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, au provocat blocarea mai multor artere,  imposibilitatea  unui număr important de agenți economici de a activa și închiderea mai multor instituții, inclusiv  educaționale.

Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat. Până acum zăpadă a fost curățată doar de pe 15% din străzile capitalei, în timp ce școlile și grădinițele rămân închise până luni.

Cataclismul natural care a lovit statul iberic a blocat sute de drumuri în întreaga țară, iar echipele de intervenție au ajuns abia acum la oamenii izolați din regiunea Madrid. Accesul a fost posibil doar pe calea aerului  cu elicoptere care au adus alimente pentru oameni, dar și mâncare pentru  cei rămasi captive în nămeți. Frigul persistă  în zona Madridului, temperaturile coborând până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Situația, conform prognozelor meteo, se va îmbunătăți la mijlocul săptămânii viitoare.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel