Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O studentă spaniolă a murit într-un accident rutier în România, impreuna cu familia sa. „Ne rugăm pentru ea..”
WhatsApp
"Alicia, mereu atât de fericită și atât de entuziasmată că a devenit profesoară". Acesta este doar unul dintre mesajele care au inundat rețelele de socializare după moartea tragică a Aliciei del Carmen Rodríguez. Tânăra studentă a murit într-un accident rutier în România, alături de părinții și sora ei.
Spania. O studentă a murit într-un accident rutier în România, impreuna cu familia sa. „Ne rugăm pentru ea..”

Alicia avea 21 de ani și studia la Universitatea din Las Palmas pentru a obține o diplomă în învățământul primar. Anul acesta a fost în Erasmus în România, unde părinții și sora ei de 15 ani au mers în vizită. Duminică, imprudența unui alt șofer a provocat moartea celor patru.

Părinții Aliciei, José (64 de ani) și María del Carmen (55 de ani), precum și sora ei, Cristina, au fost uciși. Tragedia a avut un impact profund asupra comunității educaționale din Gran Canaria. Mai ales în școala saleziană unde Cristina a studiat și unde Alicia a făcut practica didactică.

 

Mesaje sfâșietoare

 

Moartea Aliciei și a Cristinei, împreună cu părinții lor, a fost o lovitură prea dură pentru comunitatea de la San Juan Bosco "Árbol Bonito". Cristina, adolescenta decedată, a studiat la această școală saleziană. Sora ei, Alicia, și-a făcut stagiatura acolo și a fost o profesoară foarte iubită de toți copiii.

"Școala noastră și comunitatea educațională sunt în doliu, însoțim familia Rodríguez Rodríguez în durerea lor. Mereu prezentă", a fost mesajul afectuos al instituției de învățământ când au aflat ce s-a întâmplat. În publicația de pe rețelele de socializare au apărut mesaje sfâșietoare.

"Doamne, ia-i la sânul tău și să le lumineze lumina veșnică", a scris un utilizator pe nume Lidia. "Ne rugăm pentru ea și, în același timp, ne pare foarte rău pentru părinții și sora ei", a spus Lourdes. Conducerea școlii a deplâns moartea unei tinere entuziaste și foarte iubite.

 

Pe punctul de a-și împlini visul în România

 

Alicia era eleva tipică, implicată în activitățile școlare și mereu gata să dea o mână de ajutor. Acolo s-a născut vocația ei de învățătoare, ceea ce a determinat-o să se înscrie la o facultate de învățământ primar. Anul acesta, ea aștepta cu nerăbdare aventura unui Erasmus în România.

Tânăra a mers acolo împreună cu alți doi studenți, în cadrul unui program de schimb cu Universitatea din Sibiu. Părinții și sora ei au mers să o viziteze în weekendul prelungit din decembrie. Acolo și-au găsit moartea fatală, chiar când Alicia era pe cale să-și împlinească visul, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel