Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O singură casă a rămas neatinsă de lava vulcanului Vieja. Proprietarii plâng de fericire
WhatsApp
O singură casă de pe insula spaniolă La Palma a rămas neatinsă de „ furia” vulcanului Vieja. În timp ce sute de case au fost distruse de lavă și mii de oameni au fost evacuați, locuința „ salvată” de la dezastru pare un miracol.
O casă din La Palma a rămas neatinsă de lava vulcanului Vieja

Sute de case au fost  distruse în La Palma  și  oamenii sunt în continuare disperați , însă, autoritățile spaniole au descoperit în această după-amiază un „miracol”. O singură locuință nu a fost afectată deloc de lava vulcanului Vieja, transmite Agerpres. Proprietarii acesteia sunt doi pensionari din Danemarca. Au decis să se întoarcă în țara de origine, imediat cum a izbucnit pandemia de Covid.

"Suntem uşuraţi că (locuinţa) este încă în picioare. La un moment dat ne vom putea bucura din nou de casă sau o vom lăsa celor trei copii ai noştri", a declarat, pentru ziarul spaniol El Mundo.

Locuința celor doi pensionari a fost proiectată și construită de firma unei olandeze, Și ea a rămas uimită de „miracolul! din La Palma. 

 "Am plâns cu toţii când le-am spus că iubita lor casă este intactă", a adăugat ea, precizează Agerpres care citează El Mundo.

O singură casă din La Palma a rămas „neatinsă” de lava vulcanului Vieja. Zona este distrusă

 

Imaginile generale din La Palma  sunt, însă, apocaliptice. De aproape o săptămână, vulcanul Cumbre Vieja erupe, iar zona este plină de lavă, fum. Temepartura a ajuns la 1000 grade C, menționează sursa citată. 

De asemenea, culturile de banane au fost făcute scrum, iar șoselele nu mai există. Lava a distrus totul. Oamenii au fost evacuați și autoritățile au rămas în alertă. Monitorizează zona permanent. Victimele acestei catastrofe vor primi fonduri guvernamentale, pentru refacerea locuințelor.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel