Într-un restaurant chinezesc din Valencia, proprietarii au introdus nu doar un chelner robot, ci şi un bucătar care prepară mâncarea în siguranţă, reuşind să facă mai multe porţii doar prin simpla adăugare a ingredientelor. Pe lângă factorul de siguranţă, managerii de localuri spun că este o soluţie bună şi în contextul în care se găsesc tot mai puţini oameni pe piaţa muncii dornici să amestece ore în şir în cratiţe.
"Clienţii care mănâncă aici au mai multă încredere în servirea pe care le oferim", spune Eric Yan, manager lanţ de restaurante, pentru TVR.
Această soluţia a crescut rapid în popularitate şi tot mai mulţi patroni de restaurante şi baruri iau în calcul roboţi pe post de chelneri. Aceştia pot lua comenzi, servi băuturi, debarasează mesele şi pot purta chiar conversaţii cu clienţii.
"Vrem să mai reducem din stresul acestei epidemii, oamenii să se distreze, să vină să ceară o bere unui robot, să îşi facă o poză, să o urce pe reţelele de socializare şi să plece cu o experienţă plăcută, în loc să se întoarcă acasă deprimaţi", susţine Pachi Larumbe, patronul unui bar din Spania, pentru aceeaşi sursă.
Costul unui astfel de robot este destul de ridicat, însă pentru proprietarii din industria ospitalităţii este o soluţie de viitor, iar posturile ocupate în prezent de oameni s-ar putea să fie în curând automatizate la scară largă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News