Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitori români "la negru", descoperiți pe o plantație din provincia Badajoz
WhatsApp
Agenții Gărzii Civile și cei ai Inspecției Provinciale a Muncii și Securității Sociale au demarat un control la o fermă din zona municipală Fuente del Maestre. Aici, oamenii legii au descoperit opt persoane exploatate, oamenii muncind zi lumină fără acte. 

Agenții au solicitat documente si informații referitoarea la situația celor opt muncitori, însă patronii afacerii au încercat să împiedice activitatea ofițerilor prin furnizarea de date eronate, informează Garda Civilă într-un comunicat de presă preluat de publicația hoy.es.

În cele din urmă, oamenii legii au reușit să-i identifice pe cei puși ilegal sa planteze viță de vie. Toți sunt rezidenți în orașul Aceuchal, patru dintre aceștia fiind de naționalitate română.

Nimeni nu avea acte în regulă 

Administratorul fermei nu era înregistrat în Regimul special pentru lucrătorii independenți. De asemenea, s-a constatat că celelalte șapte persoane, dintre care era un copil sub 17 ani, nu aveau contract de muncă și nici nu erau înregistrați în Regimul general de securitate socială.

Având în vedere faptele menționate anterior, echipa ROCA a Gărzii Civile Zafra l-au denunțat pe administratorul fermei, urmând să fie pus la dispoziția instanței din Villafranca de los Barros.

muncitori romani spania la negru

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel