Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitor român, bătut până la moarte de doi conaționali. Pedeapsă exemplară pentru agresori
WhatsApp
Doi români, de 21 și, respectiv, 41 de ani au fost condamnați pentru infracțiunea de omor agravat, după ce au bătut, până la moarte, un lucrător sezonier în Frailes (Jaén). În plus, magistrații i-au condamnat pe învinuii să despăgubească familia persoanei ucise cu aproape 200.000 de euro. 
Spania. Muncitor sezonier român, bătut până la moarte de doi conaționali. Pedeapsă exemplară pentru agresori

Cei doi criminali români, care lucrau ca muncitori sezonieri, au început să lovească fără milă, victima cu pumni și picioarele. În urma bătăii crunte, românul a murit. 

Pe 18 martie juriul a stabilit verdictul de vinovăție pentru cei doi inculpați români. Magistratul a considerat că s-a demonstrat că, pe 1 ianuarie 2020, ca urmare a „episodului sălbatic de violență intensă și neîncetată” la care a fost supusă victima, „a fost provocate leziuni atât de grave, încât au fost incompatibile cu viața”.

Cei doi inculpați români au pledat nevinovați în fața juriului și au indicat un terț ca fiind singura persoană care știe ce s-a întâmplat în interiorul casei, în care a fost găsit, pe 1 ianuarie 2020, cadavrul victimei. Cei doi au susținut că atunci când au ieșit din casă, victima, în vârstă de 41 de ani, era în viață, scrie okdiario.com.

Cu toate acestea, pe baza declarațiilor martorilor și experților, juriul i-a declarat vinovați pe cei doi inculpați, care se află în arest preventiv de 27 de luni.

 

Cei doi inculpați români au încercat să inducă în eroare magistrații 

 

Cei doi inculpați români au indicat că în ziua evenimentelor au consumat o cantitate mare de alcool, atât ei, cât și victima. Aceștia au mai spus că au mers la domiciliul victimei, împreună cu fratele vitreg al unuia dintre ei și că au continuat să bea vin. La un moment dat, victima a urcat la etaj să ia tutun și când a coborât, avea un cuțit în mână.

Potrivit celui mai tânăr inculpat, victima i-a pus cuțitul la gât, amenințându-l cu moartea, de aceea au părăsit locuința. Juriul a respins însă varianta inculpaților, considerați autori ai bătăii crunte, care a curmat viața bărbatului de 41 de ani.

Rănile care i-au fost cauzate au fost, după cum au spus experții legiști, „incompatibile cu menținerea vieții”, iar victima a murit din cauza „unui șoc traumatic ca urmare a multiplelor traumatisme la cap, abdomen și torace”.

Ministerul Public a calificat inițial faptele ca fiind o infracțiune de omor pentru care a solicitat o pedeapsă de 19 ani de închisoare, în timp ce acuzarea particulară a avut în vedere și circumstanța agravantă de cruzime și a solicitat 25 de ani de închisoare pentru ambii.

În cele din urmă, Parchetul a schimbat calificarea de la omor în omucidere, motiv pentru care juriul i-a condamnat definitiv pe cei doi inculpați români.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel