Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Madridul şi Barcelona, împodobite de Crăciun. Cum vor arăta sărbătorile de iarnă în pandemie - VIDEO
WhatsApp
Instalaţiile de lumini pentru sărbători din marile oraşe ale Spaniei au fost aprinse. La Barcelona, evenimentul a fost marcat printr-un spectacol, iar la Madrid, protagonişti au fost medicii, poliţiştii şi pompierii implicaţi în lupta cu pandemia.
captura video

Capitala Spaniei este iluminată cu 11 milioane de beculeţe, care au fost instalate pe 200 de străzi. Madridul a cheltuit 3,17 milioane de euro pentru iluminatul de Crăciun.

Unul din cele mai mari bulevarde din Madrid este iluminat în culorile drapelului Spaniei. Este un omagiu adus tuturor spaniolilor care suferă din cauza pandemiei.

„Spiritul Madridului este viu şi combativ. Nu vom renunţa la luptă şi vom continua să privim spre viitor. Dincolo de disputele noastre vom câştiga această bătălie”, a declarat, la aprinderea luminiţelor, José Luis Martínez Almeida, primarul Madridului.

„Acestea nu sunt luminile Crăciunului. Sunt luminile speranţei!”, a adăugat edilul Capitalei.

Barcelona are 100 de kilometri de iluminat public de Crăciun. Inaugurarea s-a făcut cu un spectacol de dans şi muzică electronică.

Pamplona şi Malaga sunt alte oraşe spaniole care au aprins luminile de Crăciun cu mesaje de solidaritate şi speranţă.

Becurile vor fi stinse odată cu activarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii. Chiar şi în noaptea de Crăciun şi de Revelion se va menţine lockdownul începând de la ora 1.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel