Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Ferma unde lucrează 300 de români, VERIFICATĂ de reprezentanţii Ambasadei după ce o parte au fost infectaţi cu COVID-19
WhatsApp
Ambasada României în Spania reacţionează după ce mai mulţi români care lucrau la o fermă din provincia Segovia au fost infectaţi cu noul coronavirus. Reprezentanţii instituţiei au mers să verifice situaţia muncitorilor şi condiţiile de carantinare a acestora.
sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

"Ca urmare a testării pozitive pentru infecția cu Covid-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, Ambasada României în Regatul Spaniei a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Totodată, un reprezentant al ambasadei s-a deplasat în cursul zilei de 31 iulie a.c. la ferma în cauză pentru a obține informații suplimentare din partea angajatorului și a autorităților locale, precum și pentru un dialog cu cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective.

Potrivit informațiilor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, la ferma în cauză își desfășoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetățeni români. 9 cetățeni români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu Covid-19 și se află în prezent în izolare, în locuințe puse la dispoziție de angajator, iar alți 8 cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare. Persoanele infectate și cele aflate în autoizolare dispun de hrană și bunuri de primă necesitate.

Reprezentanții fermei au subliniat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condițiilor sanitare. Situația epidemiologică de la ferma în cauză este monitorizată de către Direcția teritorială sanitară Segovia.

Reprezentantul ambasadei a purtat un dialog și cu aproximativ 50 dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.

Ambasada continuă dialogul cu autoritățile spaniole și menține contactul cu angajatorul și cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de Covid-19", se arată pe pagina Ambasadei.

sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel