Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Două cluburi de canabis dedicate vânzării ilegale de droguri au fost desființate. O româncă a fost arestată
WhatsApp
Garda Civilă, ca răspuns la Planul național împotriva consumului de droguri în zonele de agrement, a procedat la arestarea a patru persoane în Torrevieja, Spania: o româncă, un britanic și doi spanioli.
Spania. Două cluburi de canabis dedicate vânzării ilegale de droguri au fost desființate. O româncă a fost arestată (Sursa foto: El Espanol)

Cei patru infractori, două femei și doi bărbați, făceau parte dintr-o bandă dedicată traficului de droguri în spații înregistrate ca asociații de canabis, care se aflau în apropierea zonelor de agrement. Tribunalul de Instrucție numărul 2 din Torrevieja a decretat eliberarea cu impunerea de măsuri de precauție pentru toți deținuții.

În urmă cu câteva luni, Garda Civilă din Torrevieja, datorită colaborării cetățenilor și a activității anchetatorilor în cadrul Planului național împotriva consumului de stupefiante în zonele de agrement, a luat cunoștință de existența a două localuri, aflate în apropierea zonelor de agrement și cu prezența minorilor, înregistrate ca asociații de canabis și cu un comportament neregulamentar.

 

Marijuana poate fi consumată doar în interiorul cluburilor de canabis



În clarificare, consumul de marijuana și derivate ale acesteia în interiorul cluburilor de canabis, fiind aceste spații private și închise, se află sub protecția legală a O.L. 1/2002, din 22 martie, care reglementează dreptul de asociere, dar este total interzis actul de cultivare, elaborare sau trafic ilegal de substanțe stupefiante și psihotrope, sau care, în alt mod, promovează, favorizează sau facilitează consumul ilegal de droguri toxice, precum și deținerea și consumul pe drumurile publice.

În urma cercetărilor efectuate de agenți, s-a putut verifica cum, de pe drumul public, se putea observa consumul de substanțe stupefiante în interior. Acest fapt putea promova sau favoriza consumul de substanțe, precum și confirmarea, prin intermediul sesizărilor efectuate de Garda Civilă, a achiziționării ilegale de către clienți a unor substanțe precum hașiș, marijuana și ciuperci halucinogene, conform presei străine.

 

Româncă implicată în vânzări ilegale de droguri



La 25 și 27 ianuarie, după primirea acestor informații și cu autorizația judiciară corespunzătoare, s-a pătruns în local și s-a efectuat o percheziție, în urma căreia au fost arestați doi bărbați, unul britanic și celălalt spaniol, în vârstă de 24 și, respectiv, 28 de ani, și două femei, una spaniolă în vârstă de 30 de ani și cealaltă româncă în vârstă de 35 de ani.

Pe lângă cele de mai sus, anchetatorii au confiscat 1.600 de grame de marijuana, 590 de grame de hașiș, 24 de jointuri pregătite pentru vânzare, 20 de doze de derivați de canabis, pungi de dozare, 5 cântare de precizie, 2 pumni americani, 4 pumnale mari și 7.000 de euro în numerar.

Persoanele reținute au fost puse sub acuzare pentru o infracțiune de organizare criminală și alta contra sănătății publice pentru trafic de droguri, iar localul a fost închis judiciar. Persoanele reținute și efectele confiscate au fost puse la dispoziția Juzgado de Instrucción numărul 2 din Torrevieja, autoritatea judiciară decretând eliberarea acestora cu impunerea de măsuri preventive pentru toți.

Trebuie remarcat faptul că investigațiile au continuat până când, câteva săptămâni mai târziu, Tribunalul din Torrevieja a informat Guardia Civil cu privire la înfățișarea în instanță a celorlalte 4 părți legate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel