Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Dosarul morții unei vedete transgender ar putea fi redeschis. Un criminolog acuză iubitul român, suspect în cazul decesului 
WhatsApp
Cristina Ortiz, o cunoscută vedetă transgender din Spania, care a decedat acum patru ani, atrage în continuare atenția publicului prin prisma morții ei misterioase, dar și prin succesul serialului care prezintă viața celebrei artiste, lansat anul acesta în Spania. 
Cristina La Veneno

Criminologul spaniol Óscar Tarruella cere redeschiderea dosarului, aducând în discuţie rolul iubitului român al vedetei, scrie Adevărul. Alin Bogdan Călin este ultimul iubit al artistei, căutat de un tribunal din Madrid pentru a-l judeca pentru un jaf cu violență care a avut loc în 2018. Criminologul vrea să dezlege misterul morţii Cristinei Ortiz, care a decedat din cauza unei leziuni puternice la cap, după trei zile de comă. Óscar Tarruella a publicat, în urmă cu câteva zile, un videoclip explicativ pe canalul său de YouTube, unde a comentat câteva dintre greşelile pe care ancheta poliţiei le-ar fi făcut în cazul morţii Cristinei.

Potrivit spuselor vecinilor la acea vreme, în casa Cristinei s-au auzit țipete și bătăi puternice din partea ei și a iubitului ei Alin, cu care locuia împreună. O noapte mai târziu, artista a fost găsită acasă plină de sânge și vânătăi, iar Alin a explicat că ea a căzut și că nu a avut nicio legătură cu moartea ei, relatează elcierredigital.com.

Citeste si: Spania. Patru ani de la decesul primei cântărețe transgender. Un român, suspect în cazul morții ei. La Veneno a sfârşit într-o baltă de sânge

Cristina a fost internată la Spitalul La Paz din Madrid pe 6 noiembrie, cu o leziune gravă la cap, care a dus, în cele din urmă, la moartea sa. Potrivit criminologului, „raportul spitalului spune că a căzut în baie şi că leziunile pe care le prezintă şi le-a provocat singură. Cu toate acestea, raportul Ambulanţei nu menţionează nimic despre acest lucru şi nici nu existau substanţe toxice în sângele Cristinei”, spune Tarruella.

 

Vecinii povestesc despre scandaluri şi bătăi 

 

Alin Bogdan Cali, presupusul partener al Cristinei, a declarat la secția de poliție că a format un cuplu cu Cristina Ortíz Rodríguez, de doi ani și jumătate. Polițiștii l-au întrebat despre ce s-a întâmplat cu o zi înainte de accident, pe 5 noiembrie, când ar fi existat o certare puternică între ei. Alin le-a spus poliţiştilor că Cristina îi dăduse 40 sau 50 de euro pentru a recupera un telefon mobil de la o cunoștință. Cearta ar fi început deoarece Alin s-a întors acasă drogat şi fără bani. Tânăra s-a supărat şi i-a cerut să părăsească casa, în timp ce suna la poliție. Alin a spus că a stat la uşă până tânăra l-a lăsat să intre. Apoi, la ora 12 dimineața, bărbatul a ieșit în stradă să vândă fier vechi găsit într-un container de gunoi și s-a întors pe la 4 sau 5 după-amiaza. După ce a petrecut după-amiaza împreună, Alin a părăsit din nou casa și „s-a întors la ora 23:30, când a găsit-o inconștientă și întinsă pe canapea, cu hainele pătate de sânge și cu o lovitură la cap, scrie elperiodico.com. 

 

Familia Cristinei a plătit românului 7.000 de euro

 

Mai mulți vecini ai Cristina Rodríguez au fost chemați să depună mărturie la secția de poliție. Prima este Lidia Esther Britez, o vecină a cuplului, care a spus „că au existat lupte și zgomote provenite de la vecinii de la primul etaj, unde locuiește o femeie,  pe nume Cristina ( cunoscută sub numele de La Veneno) împreună cu iubitul ei de origine română".

După moartea fetei, Alin a refuzat să părăsească casa. Mai mult, chiar a început să vândă hainele și bunurile partenerei. În cele din urmă, familia Cristinei a plătit românului 7.000 de euro, pentru ca acesta să plece din casă. Alin ar fi folosit acei bani pentru a reveni în România.  Cu toate acestea, românul s-a întors în Spania, iar acum este citat să depună mărturie pentru un jaf cu violență la Madrid în 2018.

2. spania_cri... (spania_cristina_ortiz.JPG)

Cristina Ortiz Rodríguez a fost cântăreață, actriță și una dintre cele mai populare reprezentante ale comunităţii LGBT din Spania. Viaţa vedetei a ajuns în atenţia opiniei publice mai mult ca oricând datorită serialului „Veneno” despre ea produs de Atresmedia, în regia lui Javier Calvo şi Javier Ambrossi.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel