Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români, tată și fiu, au exploatat zeci de muncitori. Îi țineau în condiții inumane și îi puneau să muncească fără bani
WhatsApp
Victime vulnerabile, zile de muncă grea pe câmp, condiții de trai precare, saltele pline de insecte, acoperișuri sparte, ziduri de pe jumătate distruse și o singură toaletă. Aceste condiții le-au fost oferite unor muncitori, fără acte, de către trei persoane (doi români și un cetățean chilian).  
Spania. Doi români, tată și fiu, au exploatat zeci de muncitori. Îi țineau în condiții inumane și îi puneau să muncească fără bani

Muncitorii erau aduși la La Seca (Valladolid), unde erau puși să lucreze la culesul strugurilor sau la recoltarea cartofilor, fără să aibă dreptul să se odihnească sau să primească salarii. În plus, condiții de cazare erau inumane. Poliția națională a desfășurat, pe 16 septembrie, așa-numita operațiune Dry, după ce a detectat o rețea de recrutare a migranților și de exploatare a acestora în sectorul agricol. Doi dintre cei reținuți, un tată și un fiu de naționalitate română, fac parte dintr-o familie implicată anterior în activități similare. Partenerul lor, un cetățean chilian, se afla în Barcelona și lucra ca recrutor.

Grupul contacta lucrătorii migranți, adesea prin anunțuri pe internet sau pe rețelele de socializare, și le oferea un loc de muncă cu clauze care nu erau niciodată aplicate. Unii migranți au primit această falsă ofertă de muncă în timp ce cerșeau, așa că erau practic condamnați să o accepte. Surse din cadrul poliției explică că, în astfel de cazuri, după ce sunt eliberați, majoritatea migranților cer să se întoarcă în țările lor. Cei trei bărbați arestați, care nu aveau antecedente penale, i-au amenințat și agresat pe migranți, profitând de faptul că aceștia nu-și cunosc drepturile, scrie elpais.com. 

 

Muncitorii munceau din greu câte 16 ore pe câmp

 

Ancheta a dezvăluit că cei trei exploatatori i-au dus pe muncitorii recrutați într-o casă aproape ruinată din La Seca, un oraș în care se află mai multe crame. În imobil locuiau 10 persoane, care aveau cu o singură baie și erau nevoite să doarmă în condiții insalubre, pe saltele pline de insecte. Muncitorii munceau din greu câte 16 ore pe câmp, de la cinci dimineața până la nouă seara. Dacă erau norocoși, primeau un salariu minim pentru a-și cumpăra mâncare. Oamenii erau puși să-și plătească până și deplasarea la locul de muncă și li se cerea chirie pentru pentru utilizarea uneltelor. Una dintre victime a fost chiar înjunghiată atunci când și-a cerut salariul, potrivit anchetei.

Anul trecut, o intervenție similară a poliției naționale s-a soldat cu 11 arestări pentru exploatarea lucrătorilor agricoli din Medina del Campo. Grupul, condus de cetățeni români, viza cetățeni vulnerabili din țara lor de origine, care erau aduși la Valladolid, unde li se promitea un salariu și un loc de muncă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Agresorii au recurs la constrângere și violență fizică pentru a-și controla echipele de lucrători sezonieri, care erau transportați în dube pentru a munci mai mult de 12 ore pe zi.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 19:45
RadioDCNews.ro
21 Martie 2023, 16:54
RadioDCNews.ro
21 Martie 2023, 16:54
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 19:45
DCMedical.ro
21 Martie 2023, 18:08
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
Spectacola.ro
21 Martie 2023, 20:14
Spectacola.ro
21 Martie 2023, 20:14
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCMedical.ro
21 Martie 2023, 18:08
DCNews.ro
21 Martie 2023, 20:24
DCNews.ro
21 Martie 2023, 20:24