Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români prinși cu 150.000 de euro FALȘI. Foloseau metoda Rip Deal pentru a-i schimba în bani reali
WhatsApp
Doi români au fost arestați în Spania, după ce au fost prinși cu 150.000 de euro bani falși. Metoda prin care îi schimbau în bani reali.

Doi români au fost arestați la Barcelona, fiind acuzați că au înșelat o persoană cu 150.000 de euro prin metoda "Rip Deal". Cei doi români au înșelat victima, dându-i acesteia bancnote false în schimbul banilor autentici în cadrul unei tranzacții de schimb valutar. 

Cum funcționează metoda "Rip Deal" 

 

Metoda Rip Deal constă în crearea unui mediu luxos și afișarea unei bogății opulente. Astfel, victimele cad în capcana întinsă de rău-făcători și schimbă bani reali pe bani falși, fiind impresionați de bunăstarea "partenerilor de afaceri". De cele mai multe ori, escrocii solicită schimbul unor bancnote mari în unele mai mici, în schimbul unui comision.

Cum au fost prinși cei doi români

 

Potrivit 20minutos.es, incidentul s-a petrecut pe data de 17 noiembrie, în cartierul Eixample din Barcelona. Un echipaj de poliție în civil a observat doi bărbați îmbrăcați foarte elegant care mergeau pe stradă monitorizând cu atenție ce se întâmplă în jur. Cei doi se comportau ca și cum nu s-ar fi cunoscut, în ciuda faptului că, cu puțin timp înainte polițiștii îi văzuseră împreună într-o mașină parcată pe Passeig de Gràcia.

Agenții au observat că amândoi au intrat în aceeași clădire și au părăsit-o la scurt timp, plecând în direcții opuse. Unul dintre ei purta un rucsac, pe care însă nu l-a avut la intrarea în clădire.

În acel moment, polițiștii au decis să-i rețină pe cei doi și să percheziționeze rucsacul, în care au găsit 150.040 de euro în bancnote de 50 și 20 de euro.

Oamenii legii au pus cap la cap ce s-a întâmplat. Cei doi români s-au întâlnit cu victima într-un spațiu închiriat într-o clădire de birouri. Escrocii i-au cerut anterior victimei să le schimbe suma de 150.000 de euro în bancnote mici, în schimbul unui comision de 27.000 de euro. 

Persoana păgubită susține că a descoperit la scurt timp după schimb că bancnotele erau false.

romani bani falsi spania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel