Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români au furat armele și uniformele polițiștilor, drept răzbunare, după ce au fost prinși noaptea pe stradă, încălcând restricțiile
WhatsApp
Doi români și doi spanioli au dat olovitura, chiar într-un post al Gărzii Civile. Mai multe arme și uniforme au fost furate dintr-un sediu din Toledo. Hoții au vrut să se răzbune pe polițiștii care îi amendaseră după ce i-au prins noaptea pe stradă, încălcând restricțiile. 
Foto ILUSTRATIV

Cel puțin trei pistoale (două de serviciu și un altul privat) au fost furate vineri noaptea din cazărma Gărzii Civile din Villafranca de los Caballeros, în Toledo, unde nu era la ora furtului niciun agent. Autorii, infractorii obișnuiți, au fost deja arestați. Este vorba de patru persoane, două de naționalitate română și două spaniole. Au furat arme și uniforme, alte materiale personale și o pălărie de goblin.

Evenimentele au fost precedate de o acțiune de serviciu efectuată de o patrulă din acea cazarmă. În jurul orei 1 dimineața, agenții au identificat două persoane, semnalate pentru că au încălcat restricțiile naționale de coronavirus. Două ore mai târziu, ca să se „răzbune”, românii nu s-au putut gândi la altceva decât să jefuiască clădirea oficială. Se pare că au intrat pe ușa din spate, după ce au sărit peste un perete ușor accesibil.

Doi români au furat armele și uniformele polițiștilor, drept răzbunare

 

La patru dimineața, patrula a trecut prin dreptul clădirii și, când au văzut ușa principală deschisă, pe unde hoții au ieșit pentru a-și face mai „evidentă răzbunarea”, agenții au dat alarma. După ce au verificat că în acea noapte aproape nimeni nu fusese văzut mișcându-se prin zonă, polițiștii au mers în orașul Camuñas, unde locuiesc acuzații. Au observat că vehiculul lor era parcat și, în interior, pălăria de goblin care fusese furată, potrivit La Razon, titrează Libertatea.

Polițiștii au supravegheat casa până în zori și i-au arestat pe români când se pregăteau să plece. În interior au găsit armele, uniformele și obiecte provenite din alte jafuri. Primele suspiciuni, potrivit surselor menționate anterior, vizau infracțiunile comune, fără a putea exclude alte ipoteze, cum ar fi ideea de a vinde armele jihadiștilor, care e cercetată acum de anchetatori.

Asociația Spaniolă a Gărzilor Civile consideră că jaful din Villafranca de los Caballeros constituie un „nou avertisment” pentru a lua măsuri. „Cu această ocazie, ca și în altele, au fost infractori obișnuiți, dar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost teroriști? Și dacă familiile ar fi trăit, așa cum sa întâmplat în postul Galapagar din Madrid?”, potrivit El Pais.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel