Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Daune morale de 1 MILION de EURO și închisoare pentru un român care a lăsat infirm un curier
WhatsApp
Șoferul român care a accidentat cu curier care livra  un pizza în Tomelloso, după ce a încălcat mai multe regulamente de circulație și a fugit fără a-l ajuta pe bărbatul rănit, lăsându-l infirm pe lucrător este inculpat într-un dosar deschis la Tribunalului Provincial Ciudad Real. Procurorul cere ca acuzatul să despăgubească victima cu peste un milion de euro, pe lângă închisoare.

Inculpatul, un bărbat de origine română și inițiale AG, se confruntă cu o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare pentru o infracțiune de conducere imprudentă coroborată cu o altă infracțiune de vătămare corporală din culpă și neacordarea primului ajutor în caz de accident.

Concret, românul este acuzat că ar fi lăsat un bărbat în vârstă de 36 de ani paraplegic în urma unui accident. Acesta din urmă conducea un motor de livrare de pizza, atunci când românul l-a accidentat grav, a trecut peste peste el și a fugit de la fața locului, fără să se ocupe de persoana rănită sau să se îngrijoreze de starea sa. Fapta s-a întâmplat în jurul în noaptea, pe 27 februarie 2019.

Potrivit relatării evenimentelor făcute de Parchet pe baza dovezilor și a mărturiilor, inculpatul conducea vehiculul soției sale cu viteză mare și la atingerea intersecției existente pe Calle General Espartero, încălcând semnalizarea rutieră, nu și-a respectat rândul de așteptare,și a depășit prin stânga (strada este o singură bandă), a urcat pe trotuar pentru a evita lovirea vehiculului respectiv, A intrat cu o viteză excesivă și a dat peste un bărbat în vârstă de 36 de ani care călătorea regulamentar pe un moped, deținut de o companie de pizza la care lucrează.

L-a aruncat 30 de metri mai departe pe curier, a scos scuterul de sub mașină și și-a văzut de drum

 

După impactul puternic, automobilistul a căzut pe capota vehiculului pe care îl conducea acuzatul și apoi a fost aruncat mai mult de 30 de metri, izbindu-se de un vehicul parcat. Inculpatul și cele patru persoane care erau cu el au coborât din mașină pentru a scoate motoreta de sub mașină și au fugit „fără a oferi cea mai mică asistență victimei”, care a fost grav rănită și rămasă inconștientă la sol. Curierul a rămas paraplegic ca urmare a rănilor foarte grave pe care le-a suferit după ce a fost lovit. 

Procurorul, pe lângă pedeapsa privativă de libertate, solicită despăgubiri de peste un milion de euro. Procesul este programat să aibă loc luni, la Tribunalul Provincial Ciudad Real, prin Legea Curții Juriului, potrivit informațiilor afișate de La Tribunal de Ciudad Real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel