Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Cuplu de români, amenințați cu moartea și ținuți în condiții de sclavie: Patronii acuzați, găsiți nevinovați
WhatsApp
Cuplul arestat de poliția națională spaniolă în martie 2019 pentru că și-ar fi exploatat muncitorii într-o fermă din Picassent a fost exonerat de orice vină. Cei doi erau învinuiți că ar fi obligat un cuplu de muncitori români să lucreze pentru o presupusă datorie de 2.000 de euro, și i-ar fi amenințat cu moartea.

Cuplul de fermieri arestat în martie 2019 a fost exonerat de orice responsabilitate, nefiind dovedită existența vreunei infracțiuni, nici împotriva drepturilor muncitorilor, nici a relelor tratamente, cu atât mai puțin supunerea acestora la practici apropiate de sclavie, așa cum au fost acuzați pe nedrept la vremea respectivă.

Tribunalul de Instrucție numărul doi din Picassent a decretat clasarea provizorie a procedurii "nefiind justificată în mod corespunzător săvârșirea de infracțiuni", precizează ordonanța.

Apărarea cuplului proprietar al acestei ferme zootehnice din Picassent, exercitată de avocata Cristina Valverde, a reușit să demonstreze nevinovăția acestora, pe care un cuplu de muncitori, de naționalitate română, îo acuzase de presupuse amenințări cu moartea și de impunerea unor zile grele de muncă pentru a plăti o presupusă datorie de 2.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel