Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Comunitatea românilor din Lleida, probleme pentru a finaliza o biserică: O parte din bani a venit de la Guvernul român
WhatsApp
Ortodocșii români din regiunea spaniolă Lleida întâmpină probleme pentru a termina lucrările la biserica din Lleida. O parte din bani a venit inclusiv de la Guvernul român.

Biserica ortodoxă, situată în fosta secție a Poliției Naționale de pe Passeig de Ronda și care și-a deschis porțile la Crăciunul din 2017, vrea să reia lucrările la biserică după mai bine de trei ani de întrerupere din cauza problemelor de finanțare (au nevoie de peste 300.000 de euro pentru a termina construcția).

"Anul acesta ne-am gândit să facem fațada și tot exteriorul, dar nu am găsit forță de muncă pentru a o face", a explicat părintele Daniel Simón. El a spus că, printre altele, este necesar să se tencuiască și să se pună pietre.

"Toate firmele pe care le-am contactat ne-au spus că ne furnizează materialele, dar dacă le cumpărăm noi înșine este mai ieftin", a explicat el, adăugând că "problema este că nu găsim pe nimeni care să angajeze doar forța de muncă". În ceea ce privește investiția necesară pentru continuarea lucrărilor la parohie, părintele Simón a spus că se bazează pe donațiile credincioșilor.

 

Spania. Comunitatea românilor din Lleida, probleme pentru a finaliza o biserică

 

În prezent, parterul, unde se oficiază slujbe și există mai multe încăperi, a fost amenajat, dar printre lucrările care nu au fost finalizate se numără și construirea primului etaj.

Ideea este de a amenaja mai multe încăperi, cum ar fi o sală de mese, un birou, o sală de expoziții, o sală pentru consiliul pastoral, o arhivă și două săli de protocol. Ortodocșii au achiziționat clădirea fostei secții de poliție din Ronda în 2014 pentru 480.000 de euro (înainte se rugau în subsolul bisericii Carme de pe Rambla Ferran) și au estimat inițial că lucrările vor costa între 250.000 și 300.000 de euro.

Din cauza bugetului, au solicitat în mai multe rânduri subvenții de la Guvernul României și au desfășurat activități de strângere de fonduri.

O parte din banii inițiali au fost strânși datorită contribuțiilor credincioșilor (în Lleida sunt aproximativ 1.200) și a unei subvenții din partea guvernului român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel