Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Chelnerii și barmanii, înlocuiți de roboți în mai multe localuri: „În vreme de pandemie e foarte bine!” (VIDEO)
WhatsApp
În unele baruri din Sevilla, locul chelnerilor și al barmanilor a fost luat de roboți. Unii umplu halbele - și o fac la milimetru, ca niște profesioniști adevărați - alții le transportă la mese.

Totul este o încercare a unei companii de robotică din Spania de a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu pandemia.

Chelnerii robotici nu sunt însă pe placul tuturor clienților. Unii dintre ei încă preferă o prezentă umană în spatele tejghelei.

Celebrul Spot, un robot creat de compania americană Boston Dynamics, în colaborare cu Macco Robotics, o companie spaniolă. Înainte de pandemie, roboți ca acesta erau folosiți în Spania ca instrument de marketing, ca să atragă atenția la diverse evenimente. Acum, au ajuns să servească bere în barurile din Sevilla, unde contribuie la eforturile de combatere a pandemiei de COVID.

„Cred că, în vreme de pandemie, e foarte bine că e un robot care servește băuturile, așa nu există niciun contact uman. E tare!”, susține Abel Ros, client.

 

Robotul barman se descurcă de minune

 

Pe de altă parte, turnarea unei halbe perfecte nu e o treabă ușoară, însă robotul barman, botezat Cart, se descurcă de minune, așa cum se poate observa. Brațul robotic e dotat cu un cititor care scanează un cod pus la dispoziția clientului. Acesta plătește berea la bar, iar chelnerul pornește robotul de la distanță. Lipsa oamenilor în spatele tejghelei nu e însă pe placul tuturor.

„E adevărat că aici (în Sevilla), ne e greu să înțelegem așa ceva, pentru că ne plac oamenii, ne place apropierea și ne place să interacționăm cu oamenii din spatele barului și cu cei care ne aduc berea”, a precizat Francisco Javier Muños, client.

 

„Roboții toarnă berea, prepară cocktailuri, sucuri, cafea”

 

Creatorii acestor roboți spun că scopul lor este să ajute industria ospitalității să obțină un profit mai mare prin extinderea programului de funcționare, o productivitate crescută și mai puțină risipă.

„Roboții noștri toarnă berea, prepară cocktailuri, sucuri, cafea. Nu doar că le prepară, dar le și aduc la masă. Vrem să automatizăm complet serviciile culinare, vrem să îmbunătățim controlul calității și costurile de operare, în așa fel încât să putem crește programul de lucru în restaurante și baruri”, a declarat Victor Martin, CEO Macco Robotics, potrivit Știrile PRO TV.

Compania spaniolă se orientează acum și spre industria fast-food. Kime este un barman robot înalt de doi metri, ale cărui brațe articulate pot fi utilizate pentru a turna băuturi, sau pentru a împacheta mâncarea.

Proiectanţii lui spun că următoarea creație va fi un robot care va putea să aleagă felurile de mâncare pentru un client, în funcție de nevoile nutriționale ale acestuia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel