Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania - cel mai mare preț la carburanți înregistrat în ultima lună
WhatsApp
În Spania carburanții au înregistat astăzi, joi, 05 mai 2022, cel mai mare preț din ultima lună, în ciuda reducerii Guvernului. Benzina se vinde azi cu 1.637 de euro pe litru în medie. Motorina continuă să fie mai scumpă și ajunge la 1.672 de euro.
Sursa Foto Pexels

Joia aceasta, prețul mediu al  benzinei de 95  este  de 1.637 de euro pe litru. Motorina se vinde la  1.672 de euro , odată cu reducerea de 20 de cenți pe litru aprobată de guvern.

Astfel, motorina este în creștere cu 1,5% față de săptămâna precedentă (cu doi cenți în plus), în timp ce benzina este cu 1,2% mai scumpă (aproape trei cenți), potrivit rtve.

La prețurile actuale, umplerea unui rezervor mediu de 55 de litri cu  benzină  costă în prezent  90 de euro, în timp ce la  motorină  se ajunge la  92 de euro.

Plătești cu aproximativ 25 de euro mai mult decât la începutul lui 2021 dacă se folosește benzină și 33 de euro dacă se folosește motorină.

Odată cu aplicarea reducerii Executive, consumatorii  economisesc circa 11 euro  pentru un plin, fie că aleg benzină sau motorină.

Cu aceste prețuri, costul  motorinei  îl depășește pe cel al benzinei pentru a cincea săptămână consecutiv. Tendința a început în ultima zi a lunii martie, potrivit ziarulromânesc.es.

 

Benzina și motorina în Spania au astăzi cel mai mare preț din ultima lună

 

Dacă se exclude însă acest bonus, benzina ajunge la 1.837 de euro pe litru, a doua cea mai mare valoare din istorie, în timp ce motorina marchează la 1.872 de euro, un nou record, potrivit datelor Buletinului Petrol al Uniunii Europene.

În acest context, utilizatorii încă caută cele  mai economice stații de realimentare.

Prețul benzinei fără plumb de 95 este în Spania  sub media Uniunii Europene, la fel și în cazul motorinei.

Nivelul mai scăzut al prețurilor finale față de țările învecinate se datorează faptului că Spania, în ciuda TVA-ului și a taxelor mai mari continuă să aibă o presiune fiscală mai mică decât media comunitară.

De la 1 aprilie, șoferii beneficiază de o reducere directă de minim 20 de cenți pe litru de combustibil (Executivul își asumă 15 cenți, iar companiile petroliere, minim 5). 

Acest mecanism,  face parte din  Planul național „anti-criză” pentru  a face față prejudiciului economic cauzat de războiul din Ucraina. Reducerea se aplică direct în momentul plății la stații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel