Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Anchetă în cadrul Bisericii Catolice cu privire la sute de abuzuri sexuale
WhatsApp
Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la abuzuri sexuale. Victime ar fi sute de copii, iar investigaţia a fost făcută de ziarul El Pais.
Foto: ILUSTRATIV

Biserica Catolică din Spania a anunțat că urmează să deschidă o anchetă cu privire la presupuse abuzuri sexuale asupra a sute de copii, realizate de membrii ai clerului. În plus, se pare că abuzurile ar fi fost comise pe o perioadă foarte lungă, mai exact de 80 de ani, scrie Reuters.

Astfel, ancheta în acest caz va analiza acuzaţiile de abuz împotriva a 251 de preoţi şi civili din instituţii religioase din întreaga ţară.

Cu toate acestea, până acum, ziarul nu şi-a publicat integral descoperirile rezultate dintr-o investigaţie pe care a efectuat-o cu privire la aceste aspecte şi care a durat trei ani. Pe de altă parte, a precizat că a trimis un dosar de 385 de pagini Papei Francisc la data de 2 decembrie, în timp ce acesta zbura de la Roma către Cipru.

 

Numărul victimelor este de cel puţin 1.237, însă ar putea creşte cu câteva mii

 

Astfel, din primele informații, se crede că numărul victimelor este de cel puţin 1.237, însă numărul lor ar putea creşte cu câteva mii. Acuzaţiile se referă la 31 de ordine religioase şi la 31 de eparhii din ţară dintre cele aproximativ 70. De asemenea, cel mai vechi caz de acest tip datează din 1942, iar cel mai recent din anul 2018.

În acest caz, ancheta va fi efectuată de Conferinţa Episcopală Spaniolă, condusă de cardinalul Juan Jose Omella, arhiepiscopul Barcelonei. Oficialii Conferinţei Episcopale nu au fost disponibili pentru a răspunde acuzaţiilor.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Papa a primit deja documentaţia, pe care a transmis-o “organismelor competente, astfel încât să poată proceda conform legislaţiei actuale a Bisericii”. Potrivit legislaţiei actuale, episcopii spanioli ar trebui să informeze autorităţile civile despre cazurile suspectate de abuz.

În noiembrie, Papa Francisc s-a întâlnit cu mai multe victime ale abuzurilor şi a mulţumit jurnaliştilor pentru că au ajutat în mai multe rânduri la descoperirea scandalurilor de abuz sexual în cadrul bisericilor, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel