Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania administrează doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut COVID-19
WhatsApp
Spania va administra o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au fost deja infectate cu COVID-19, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii în actualizarea strategiei sale naţionale de inoculare, relatează Reuters.

"Durata imunităţii faţă de virus după infectarea naturală este necunoscută, însă studiile arată că administrarea unei singure doze de vaccin în cazul acestor indivizi măreşte imunitatea", se arată în comunicat.

Franţa a anunţat o politică similară la începutul acestei luni, în timp ce politicienii italieni dezbat dacă să urmeze această strategie.

Spania recomandase deja ca persoanele din această categorie care nu prezintă complicaţii majore de sănătate să aştepte şase luni de la diagnostic înainte de a fi vaccinate.

Până joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupurile prioritare, precum rezidenţii şi personalul din căminele de bătrâni, persoanele de peste 80 de ani şi medicii din prima linie au fost vaccinate. Circa 1,2 milioane dintre acestea au primit două doze de vaccin.

Puţin peste 2% dintre spaniolii cărora li s-a oferit vaccinarea au refuzat, între care persoane care au refuzat din motive medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel