Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania a eliminat Certificatul Verde la intrarea în țară pentru călătorii din țările UE
WhatsApp
Autoritățile din Spania au eliminat obligativitatea prezentării unui certificat verde COVID-19 la intrarea în țară, pentru călătorii care vin din țări UE. Un document care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ rămâne valabil pentru țările non-UE.
Spania a eliminat Certificatul Verde la intrarea în țară pentru călătorii din țările UE

Vești bune pentru românii care nu dețin certificat verde și care plănuiesc să călătorească în Spania. Autoritățile din această țară nu vor mai solicita Certificatul Verde Covid -19 călătorilor care sosesc din țările Uniunii Europene sau celor din spațiul Schengen. Obligativitatea prezentării documentului se menține pentru cei care sosesc pe calea aerului sau pe mare din restul țărilor lumii.

Spania a ridicat joi toate restricțiile impuse de Covid19 pentru călătorii care sosesc din țările UE  sau din zona Schengen. Potrivit noilor dispoziții publicate în BOE (Buletinul Oficial al Statului), de acum înainte vor fi supuși controalelor doar călătorii care intră în Spania cu avionul sau vaporul, din teritorii non-UE.

Doar acești călători vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ pentru Covid19 .

„Aceștia pot fi supuși unui control de sănătate la primul punct de intrare. Controlul va include, cel puțin, luarea temperaturii, un control documentar  și o verificare vizuală a stării lor fizice”, precizează noile reguli ale Ministerului Sănătății.

Și Italia a renunțat, de la 01 iunie, la certificatul COVID și PLF la intrarea în țară

 

Autoritățile italiene au decis să elimine, de la 1 iunie, măsura obligatorie de prezentare la intrare în Italia a certificatului digital Covid, care să ateste vaccinarea, vindecarea sau testarea persoanelor care vin din afara țării. 

Toți cei care intră în Italia după 01 iunie nu vor mai fi obligați să prezinte certificatul COVID. Ministrul Sănătății nu a prelungit după data de 31 mai ordonanța care prevede obligația de a prezenta certificatul digital Covid-19 (vaccin, vindecare sau test).

La aceeași dată a fost eliminată și obligativitatea completării "Formularului de localizare a pasagerilor”, formularul folosit de autoritățile sanitare pentru deplasări. Majoritatea țărilor UE au eliminat acum restricțiile anti-covid, în timp ce certificatul digital Covid este încă obligatoriu pentru a intra în Germania, Franța, Spania, Portugalia. În Italia, Green Pass rămâne obligatoriu pentru personalul medical și sectorul sanitar. De fapt, vaccinarea rămâne obligatorie pentru acest sector.

De la 15 iunie, când expiră prevederile ultimului decret, masca de protecție ar trebui să nu mai fie obligatorie în cinematografe, teatre și la spectacolele desfășurate în spațiile închise. Măsura purtării măștii de protecție ar putea rămâne totuși valabilă pentru transportul în comun, cel puțin pe distanțe lungi, precum trenurile de mare viteză și avioanele. Așa cum ar trebui să rămână în spitale și RSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel