Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. 17 românce forțate să se prostitueze: Banii obținuți de proxeneți, aduși cu autocarul înapoi în țară
WhatsApp
17 femei,  exploatate sexual în bordeluri din Oviedo și Santander au fost eliberate în România. Gruparea infracțională atrăgea femei tinere, vulnerabile și neajutorate în orașul Călărași prin metoda "loverboy" pe care le aducea apoi în Spania pentru a se prostitua. După o perioadă, proxeneșii plecau cu autocarul și sumele obținute de pe urma exploatării femeilor.
Sursa foto: captură Antena 3

În cadrul unei operațiuni comune cu poliția română, agenți ai Poliției Naționale Spaniole au destructurat o organizație criminală hispano-română care ar fi exploatat sexual victimele în bordeluri din Oviedo și Santander. În total, 13 persoane au fost arestate - șapte în Spania și șase în România - și au fost efectuate 16 intrări și percheziții în cluburile și locuințele principalilor membri - 12 în România și patru în Spania.

Gruparea infracțională recruta femei tinere, vulnerabile și neajutorate din Călărași, prin metoda "lover boy", pentru a le transfera ulterior în Spania lu duse în bordelurile spaniole unde erau prostituate.

Profiturile organizației sunt estimate la 1,5 milioane de euro, investite în diverse active din România. Operațiunea a permis eliberarea a 17 victime ale traficului de persoane, care urmau să fie transferate în Spania pentru a fi exploatate sexual.

Banii obținuți de proxeneți în Spania, aduși cu autocarul înapoi în țară

 

Ancheta a început atunci când Biroul atașat al Ambasadei Spaniei în România a informat Poliția Națională despre existența unei organizații criminale care s-ar fi dedicat traficului de persoane prin exploatarea sexuală a victimelor sale în bordelurile din Oviedo și Santander.

Grupul infracțional era perfect structurat și, periodic, un membru al organizației călătorea în Spania cu avionul cu una dintre victime pentru a o duce la clubul din Oviedo sau Santander. În 24 sau 48 de ore se întorcea în România cu banii strânși în club, folosind autocarul sau un vehicul privat pentru a evita controalele la frontieră, transportând între 21.000 și 28.000 de euro la fiecare călătorie. De asemenea, aceștia efectuau în mod constant transferuri de bani din Spania în România prin intermediul unor firme de transfer de bani.

Profiturile obținute de organizație sunt estimate la 1,5 milioane de euro investite în diverse bunuri din România, printre care trei case tip vilă, șase terenuri, o fermă cu 700 de capete de bovine, trei vehicule agricole și conturi bancare cu un sold de 120.000

17 românce forțate să se prostitueze: Profiturile proxeneților - 1,5 milioane de euro

 

Operațiunea s-a desfășurat în două etape. În prima fază, șapte membri au fost arestați în Spania, dintre care cinci spanioli și doi români, pentru infracțiuni de trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale, împotriva drepturilor lucrătorilor, fals în acte, împotriva finanțelor publice și a securității sociale și apartenență la o organizație criminală.

Au fost efectuate patru intrări și percheziții în trei locuințe ale deținuților și în bordelul din Oviedo, fiind confiscată o documentație contabilă abundentă, contracte frauduloase, echipamente informatice, telefoane mobile și 12.375 de euro în numerar.

Cea de-a doua etapă s-a desfășurat în România, unde agenți ai Poliției Naționale au fost trimiși să aresteze, împreună cu Poliția Română, șase dintre principalii membri ai rețelei infracționale, toți de naționalitate română, pentru trafic de persoane în scopul exploatării sexuale și apartenență la o organizație criminală.

Au fost efectuate 12 intrări și percheziții la domiciliile și proprietățile celor reținuți, toate în orașul Călărași, și au fost confiscate opt autovehicule, dintre care două de lux, evaluate la 100.000 de euro fiecare, precum și 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline în numerar, 250 de grame de bijuterii din aur, 20 de telefoane mobile, diverse echipamente informatice și documentație, potrivit El Comercio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel