Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. 14 muncitori moldoveni ARESTAȚI, după ce au fost prinși cu acte FALSE românești
WhatsApp
Polițiștii spanioli au arestat 14 cetățeni moldoveni, după ce au fost depistați cu acte false românești.  
buletin_identitate_romania

Un grup de cetățeni moldoveni au prezentat acte românești falsificate pentru a se înregistra ca membri ai Uniunii Europene. Poliția Națională a arestat 14 bărbați, toți fiind acuzați de infracțiunea de falsificare a documentelor. Potrivit diariodemallorca.es, unul dintre ei, om de afaceri în construcții, a fost de asemenea arestat pentru favorizarea imigrației.

Ancheta a început pe 15 octombrie după ce ofițerii Poliției Naționale au depistat patru cetățeni din Republica Moldova care au prezentat acte de identitate false emise de autoritățile statului român. Scopul a fost obținerea NIE (Número de Identidad de Extranjero) care să le permită să lucreze și să locuiască liber în Spania.

Experții spanioli au detectat "indicații clare de falsificare" în cele patru cărți de identitate. După ce au fost interogați, cei patru au recunoscut imediat că erau originari din Republica Moldova. Pentru a obține actele false, ei au plătit între 200 și 1.000 de euro.

Angajați de o companie deținută tot de un moldovean

 

Cei patru erau înregistrați la Serviciul Securitatea Socială ca lucrători la o companie de construcții. În această companie, oamenii legii au descoperit alte zece persoane fix în aceeași situație.

Anchetatorii au descoperit în total 13 moldoveni cu acte de identitate false românești, toți fiind arestați pentru falsificarea documentelor și încălcarea Legii. Totodata, omul de afaceri a fost reținut pentru favorizarea imigrației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel