Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, lovită de furtuna Blas. Vreme deosebit de rece cu rafale de vânt care au depășit 120 de kilometri pe oră
WhatsApp
Furtuna şi valurile uriaşe i-au gonit pe spanioli de pe plajele din Barcelona şi Alicante, iar în Mallorca vântul a ajuns şi la 120 de kilometri pe oră.

În weekend a fost cod portocaliu de vijelii în zona Cataloniei, în special pentru Insulele Baleare, din cauza furtunii numite de meteorologi „Blas”.

Totuşi, câţiva locuitori şi turişti şi-au încercat norocul şi au ieşit la plajă, mai ales iubitorii de surf, care sperau să se poată bucura de valurile care s-au ridicat până la 14 metri înălţime. Dar temperaturile scăzute şi vântul le-au cam stricat distracţia. 

În ciuda caracteristicilor tropicale sau subtropicale pe care le-ar putea avea „Blas”, meteorologii nu vor acorda încă acestei furtuni statutul de ciclon, dar vorbesc de „medicán” (din fuziunea termenilor englezi „mediteranean” și „uragan”, sau „uragan mediteranean”, în spaniolă) datorită caracteristicilor sale.

 

Potrivit meteorologilor, vremea rea se va menţine şi în următoarele zile în aceasă regiune. Primul weekend din noiembrie a fost deosebit de rece în toată Spania, deoarece s-au atins temperaturi între 5 și 10 grade sub normal. În plus, în munții nordici vor apărea înghețuri și ninsori larg răspândite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel