"Acest fapt înseamnă că nu a existat nici voinţă de a ucide, deoarece a fost o singură lovitură, ceea ce la rândul său înseamnă că nu a existat cruzime", a declarat pentru presă Yolanda Morales, avocatul apărării pentru acuzat, soţul femeii ucise, de asemenea, cetăţean român.
Avocata continuă să considere că pe măsură ce investigațiile progresează - „care nu sunt încă închise” - există mai multe motive pentru care să ne îndoim că jurisdicția care conduce procedurile, Curtea pentru Violența de Gen, este corectă, deoarece, în opinia sa, este o omucidere lipsită de o componentă de gen, în timp ce există alte aspecte ale unei omucideri teribile, dar pline de componente psihologice și sociale.
Printre investigațiile care se desfășoară se numără numeroase probe criminalistice, în afară de autopsia menționată anterior. Astfel, bărbatul român urmează să fie supus unui examen psihiatric și psihologic pentru a afla starea sa mentală actuală. Este demn de remarcat în acest sens că locuitorii din strada Justicia au asigurat că criminalul se afla într-o stare de depresie de săptămâni întregi și că ia medicamente din acest motiv. Tocmai cu aceste pastile a încercat să se sinucidă după moartea soției sale.
„Un alt factor important adăugat acestor evenimente teribile - spune avocata Yolanda Morales - este situația precară și nefericită în care s-a aflat acest cuplu.” Pe de altă parte, este de remarcat faptul că autoritatea judiciară a dispus deja înmormântarea cadavrului în cimitirul municipal. Merită să ne amintim că victimele infracțiunilor violente nu sunt de obicei incinerate în cazul în care la un moment dat ulterior este necesar să dezgropăm corpul pentru a reanaliza rămășițele prin ordinul judecătorului de instrucție al cazului.
Reţinerea românului a fost prelungită din motive evidente, iar părțile, atât Parchetul (urmărirea publică), cât și apărarea așteaptă primirea primelor ordine de acțiune în acest sens. Tocmai atunci Morales va solicita transferul cazului de la Curtea de Violență de Gen la una de Primă Instanță și Instrucțiune. O bună parte a acestei cereri se bazează pe lipsa plângerilor anterioare, precum și pe „eforturile depuse de soț atunci când își îngrijește soția cu handicap într-un scaun cu rotile”. "El a adus-o în Spania, astfel încât să poată fi tratată de medici", a declarat recent avocatul apărării.
În ceea ce privește clientul ei, căruia i-a convenit schimbul de serviciu, avocatul subliniază că „ este o persoană foarte deteriorată atât din punct de vedere fizic, cât și mental și că atunci când a declarat că a făcut-o într-o stare profund deprimată și într-un fel de nebuloasă din care nu şi-a revenit în cel mai scurt timp".
Românca de 53 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile a fost bătută și omorâtă de partenerul ei, în vârstă de 55 de ani, care a încercat apoi să se sinucidă. teribila crimă a avut loc pe 10 septembrie, în carteirul Jerez, din Cadiz.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News