Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj: Majoritatea britanicilor s-au răzgândit în privința Brexit și vor să revină pe piața unică UE 
WhatsApp
Majoritatea britanicilor susțin reîntoarcerea la piața unică a Uniunii Europene, chiar dacă acest lucru ar însemna reluarea liberei circulații a lucrătorilor din blocul comunitar, conform unui sondaj recent, relatează Reuters. Controlul imigrației a fost un motiv cheie pentru care britanicii au votat să părăsească Uniunea Europeană în 2016. 
Britanicii își doresc revenirea pe piața unică a Uniunii Europene (Foto: Freepik)

Sondajele din ultimele luni au arătat că o majoritate a oamenilor consideră acum că Brexitul a fost o greșeală, iar sondajul de miercuri vine la mai puțin de o săptămână după ce datele au arătat că migrația netă anuală către Regatul Unit a atins un nivel record anul trecut, mai mult decât dublul cifrei înregistrate în anul precedent votului pentru Brexit.

Sondajul YouGov a arătat că 57% dintre britanici ar susține acum revenirea la piața unică, chiar dacă acest lucru ar însemna reluarea liberei circulații a persoanelor, o politică care a condus la mutarea în Marea Britanie a milioane de familii și lucrători în timpul perioadei de membru a țării în Uniunea Europeană.

Doar unul din cinci oameni s-a opus.

72% dintre britanici doresc legături mai strânse cu UE

 

Susținerea pentru aderarea la piața unică, care garantează și libera circulație a bunurilor și serviciilor, a fost împărțită pe linii politice.

Pentru respondenții care au votat pentru ieșirea din UE și care ar susține Partidul Laburist al opoziției într-o alegeri mâine, 53% susțin aderarea la piața unică, în timp ce 31% sunt împotrivă.

Pentru cei care au votat pentru Brexit și intenționează să voteze pentru conservatorii aflați la guvernare, doar 29% ar susține revenirea la piața unică, în timp ce 54% sunt împotrivă.

Laburistii, care se află în curs de a câștiga următoarele alegeri conform sondajelor de opinie, au promis să îmbunătățească relația comercială a țării cu blocul comunitar, dar liderul Keir Starmer a spus că nu dorește revenirea la piața unică.

În general, sondajul arată că 72% dintre britanici doresc ca țara să aibă legături mai strânse cu Uniunea Europeană, inclusiv o majoritate atât a susținătorilor rămânerii, cât și a celor care au votat pentru ieșire.

YouGov a declarat că sondajul a avut un eșantion de 2.138 de persoane.

România, țara UE cu cel mai mare număr de cetățeni refuzați la intrarea în Marea Britanie, după Brexit

 

Numărul cetățenilor UE cărora li s-a refuzat intrarea în Marea Britanie după Brexit a crescut de cinci ori. Datele Ministerului de Interne relevă impactul sfârșitului liberei circulații și ridică întrebări cu privire la ostilitatea Forțelor de Frontieră. Românii sunt pe primul loc în rândul cetățenilor UE cărora li s-a refuzat întrarea în Marea Britanie, după 1 ianuarie 2021.

Citește aici mai multe detalii.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel